Вперше українського нардепа судитимуть за кнопкодавство

14:53, 25.05.2021
Вперше українського нардепа судитимуть за кнопкодавство

Офіс генпрокурора повідомив про підозру в кнопкодавстві народному депутату від групи «Довіра» Владіславу Поляку.

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно народного депутата України IХ скликання за фактом умисного здійснення на пленарному засіданні Верховної Ради України голосування замість іншого народного депутата (ст. 364-2 КК України).

 

Як інформує УМ, про це 25 травня повідомило Держбюро розслідувань і Офіс генпрокурора, щоправда не називаючи ім’я «щасливчика».

 

«Розслідуванням встановлено, що народний обранець у лютому 2020 року під час розгляду поправок до законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо обігу земель сільськогосподарського призначення» на пленарному засіданні Верховної Ради України неодноразово голосував замість колеги.

 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося Головним слідчим управлінням ДБР», - сказано, зокрема, у повідомленні.

 

Зауважимо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Варто наголосити, що хоча пресслужба ДБР не вказала імені депутата, але як відомо, що 12 лютого поточного року Офіс генпрокурора повідомив про підозру в кнопкодавстві народному депутату від групи «Довіра» Владіславу Поляку.

 

Зазначимо, що Поляк обраний до Верховної Ради IX скликання по виборчому округу №73 (Закарпатська область). Він брав участь у виборах як безпартійний самовисуванець. З початку каденції і до 20 грудня 2019 року входив до депутатської групи "За майбутнє", в червні 2020 го - увійшов до групи "Довіра".