Рада розгляне відставку міністрів інфраструктури, економіки і охорони здоров’я

21:04, 14.05.2021
Рада розгляне відставку міністрів інфраструктури, економіки і охорони здоров’я

Шмигаль і Зеленський узгодили відставку трьох міністрів, включно зі скандальним Степановим.

Уряд Шмигаля очікує кадрова ротація: заяви про відставку запропонували написати очільникам трьох відомств – мінінфраструктури, мінекономіки і МОЗ.

 

І якщо міністр економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко та міністр інфраструктури Владислав Криклій слухняно написали заяви про відставку за власним бажанням, то міністр охорони здоров’я Максим Степанов узяв час «на подумати» після розмови з президентом Зеленським.

 

Не дочекавшись від нього заяви прем’єр-міністр Денис Шмигаль направив подання про відставку Степанова до Верховної Ради. Також нардепи, згідно процедури, мають погодити відставку двох інших міністрів, які подали відповідні заяви.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють офіційні і неофіційні джерела влади у п’ятницю.

 

Так, речниця голови Верховної Ради Ольга Туній заявила, що до парламенту надійшли заяви про відставку від Криклія, Петрашка і заступниці міністра економіки Світлани Панаіотіді.

 

Згодом пані Туній офіційно підтвердила у коментарі ЗМІ, що до Верховної Ради  надійшло подання прем’єр-міністра про відставку міністра охорони здоров’я Максима Степанова.

 

Отже подальшу долю міністра будуть вирішувати нардепи. Саме вони мають проголосувати за його відставку.

 

Відомо, що Степанов у п’ятницю, 14 травня був в Офісі президента і Зеленський запропонував йому написати заяву про відставку за власним бажанням. Втім, Степанов взяв час на роздуми, які дещо затягнулися.

 

Тому глава уряду пан Шмигаль власноруч підписав подання на його звільнення.

 

Водночас, джерела у партії «Слуга народу» неофіційно повідомили ЗМІ, що на посаду міністра охорони здоров’я у владі розглядають державного санітарного лікаря Віктора Ляшка, на міністра інфраструктури – голову "Укравтодору" Олександра Кубракова, а на міністра економіки – очільника податкової Олексія Любченка.

 

Втім, невідомо, коли саме ці кандидатури можуть винести в зал для голосування. Адже спочатку потрібно погодити відставку їхніх попередників, які формально ще є міністрами.

 

Нагадаємо, Максим Степанов не вперше розстається з кріслом "з важким серцем": в останні роки президенства Порошенка він очолював Одеську ОДА, а коли був звільнений, усіляко намагався оскаржити свою відставку, впирався і критикував тодішнього главу держави на телефірах.