Медведчук перебуватиме під домашнім арештом і носитиме браслет

21:32, 13.05.2021
Медведчук перебуватиме під домашнім арештом і носитиме браслет

Віктор Медведчук після обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Печерський райсуд Києва не підтримав клопотання прокуратури про арешт із правом внесення застави у розмірі 300 млн гривень і обрав народному депутату від ОПЗЖ Віктору Медведчуку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

 

Як повідомляє Україна молода, такий запобіжний захід куму Путіна, який підозрюється у державній зраді, обрав слідчий суддя В’ячеслав Підпалий у четвер ввечері.

 

"Застосувати запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, заборонивши йому залишати своє місце проживання... строком до 09.07.2021 року включно", - оголосив суддя.

 

Суд також зобов’язав Медведчука носити засіб контролю - електронний браслет і здати закордонні паспорти та носити електронний браслет.

 

Сторона захисту просила не застосовувати до підозрюваного жодного запобіжного заходу. Окрім того, нардепи із фракції "ОПЗЖ" хотіли взяти кума Путіна на поруки, проте суд відмовив.

 

Водночас Медведчук заявив, що вдома буде займатись роботою та давати інтерв’ю.

 

Коли одна з журналісток спитала підозрюваного, як він почувався у Печерському суді, де свого часу засудили Василя Стуса (адвокатом якого був призначений радянською владою Медведчук), але тепер вже у іншій ролі, той відповів:

 

«Знаєте, абсолютно нормально. Від суми і тюрми не зарікаються. Знаєте таке?».

 

Після цього лідер ОПЗЖ розвернувся і пішов у супроводі бодігардів. Його вихід із подвір’я суду супроводжувався штовханиною та вигуками "Медведчук - путінська ку@ва". Бодігарди блокували підступи до Медведчука та захищали його автомобіль. Одна з учасниць мітингу кинулась перед машиною, але молодики вчасно відштовхнули її.

 

Як повідомляла «УМ»,  Офіс генпрокурора розслідує три епізоди діяльності Медведчука і Козака: розробка корисних копалин на шельфі Чорного моря – родовище «Глибока» (у морській економічній зоні України, яка тимчасово окупована РФ); передача спецслужбам РФ даних про прихований військовий підрозділ ЗСУ; розробка антиукраїнського проєкту «Промінь».