Віктор Медведчук отримав копію підозри у держзраді, відео

19:47, 12.05.2021
Віктор Медведчук отримав копію підозри у держзраді, відео

Віктор Медведчук після ознайомлення з підозрою на Різницькій.

Кум Путіна, лідер ОПЗЖ Віктор Медведчук ознайомився з підозрою у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму, але оригінал підозри так і не отримав.

 

Як повідомляє Україна молода, про це Медведчук сказав журналістам, коли вийшов з Офісу генпрокурора у середу ввечері.

 

Спілкування зі слідчими тривало кілька годин.

 

"Підозру згідно із законодавством мені не вручили, але з підозрою я ознайомився разом з адвокатами. Можу сказати, що обвинувачення викладені і інкримінування низки статей, в тому числі і тяжких, Кримінального кодексу України є необґрунтованими, бездоказовими. І це все в цілому можна назвати не інакше як політично мотивовані дії прокуратури по відношенню до мене", - заявив кум Путіна.

 

І додав, що не збирається залишати Україну.

 

Адвокат Медведчука Богдан Коваль додав, що вони ознайомилися із повідомленням прокуратури і взяли його копію, проте ще не встигли переглянути матеріали справи. 

 

В повідомленні йшлося про підозру за статтями 111 ККУ (Державна зрада) і 438 ККУ (Порушення звичаїв війни). Зокрема мова йде про розграбування національних цінностей в окупованому Криму.

 

На ознайомлення з матеріалами справи захисту Медведчука дали 3 години.

 

"Підозри, як нам сказали, направили вчора у Секретаріат Верховної Ради та за моєю адресою проживання", - додав лідер ОПЗЖ.

 

Речниця ексгенпрокурора Луценка Лариса Сарган оприлюднила відео, як Медведчук разом нардепами намагався потрапити до кабінету генпрокурорки Венедіктової, але в неї у цей час нібито був важливий дзвінок. 

 

 

Як повідомляла «УМ», Медведчук прийшов до Офісу генпрокурора із групою підтримки з числа нардепів від ОПЗЖ.

 

Напередодні генпрокурорка Ірина Венедіктова підписала підозру в держзраді куму Путіна Віктору Медведчуку та нардепу ОПЗЖ Тарасу Козаку.

 

Слідчі СБУ мали вручити підозру нардепу Медведчуку про державну зраду ще 9 травня, але вирішили не створювати "картинку".
 
 
Йдеться про три епізоди діяльності Медведчука і Козака: розробка корисних копалин на шельфі Чорного моря – родовище «Глибока» (у морській економічній зоні України, яка тимчасово окупована РФ); передача спецслужбам РФ даних про прихований військовий підрозділ ЗСУ; розробка антиукраїнського проєкту «Промінь».