Медведчука не стали чіпати на День перемоги і тепер шукають

19:00, 11.05.2021
Медведчука не стали чіпати на День перемоги і тепер шукають

Віктора Медведчука не стали чіпати на День перемоги, щоб не створювати "картинку". (Фото ОПЗЖ)

Голова СБУ Іван Баканов вважає, що лідер ОПЗЖ Віктор Медведчук, якого підозрюють у державній зраді, ще перебуває в Україні.

 

Тоді як інший підозрюваний Тарас Козак давно переховується в Росії і не планує повертатися в Україну.

 

Як повідомляє Україна молода, про це пан Баканов сказав під час спільного брифінгу з генпрокуроркою Іриною Венедіктовою у вівторок ввечері.

 

«Щодо Віктора Медведчука, то встановлюється його місце знаходження, але за нашою інформацією він перебуває в Україні. Він повернувся в Україну 8 травня і за нашою інформацією країни не покидав», - сказав голова СБУ.

 

Тоді як генпрокурорка уточнила, що поки що місця перебування Медведчука силовики ще не встановили.

 

Оскільки Медведчука знайти не змогли, згідно з законом, підозру скерували за останнім відомим його місцем проживання та за місцем його роботи – до Верховної Ради.

 

За неофіційними джерелами, слідчі СБУ мали вручити підозру нардепу Медведчуку про державну зраду ще 9 травня.

 

«Він повернувся до Україні на літаку, кілька разів він змінював дату вильоту. Після прильоту його машину дорогою з аеропорту зупинити не вдалося. Потім він пішов на мітинг, і слідчі вирішили не створювати "картинку". Оскільки 10 травня не працювали суди, весь процес почався 11 травня», - повідомило джерело «Української правди».

 

В СБУ вважають, що легально виїхати з України він не міг, тому "або він тут, або хтось йому "допоміг" виїхати".

 

У свою чергу, партія ОПЗЖ назвала обшуки вдома у Віктора Медведчука 11 травня і підозру йому «помстою і політичною розправою».

 

У партії кажуть, що українська влада не змогла обґрунтувати санкції, які щодо Медведчука вводили раніше. Там додали, що ОПЗЖ та Медведчук 9 травня продемонстрували, що «берегтимуть пам'ять про перемогу у Великій вітчизняній війні», а їхні ідеї нібито поділяє більшість суспільства.

 

Нагадаємо, що в Києві така акція дійсно відбулась з червоними прапорами біля пам’ятника Ватутіну, на ній був присутній Медведчук та інші нардепи партії: Юрій Бойко, Вадим Рабінович, Ілля Кива, Сергій Льовочкін.

 

Саме через це, вважають в ОПЗЖ, «влада відповіла політичними репресіями проти Віктора Медведчука».

 

Як повідомляла «УМ», генпрокурорка Ірина Венедіктова підписала підозру в держзраді куму Путіна Віктору Медведчуку та нардепу ОПЗЖ Тарасу Козаку.

 

Слідчі СБУ провели обшуки в офісі ОПЗЖ у кабінетах Віктора Медведчука на Великій Васильківській у Києві та ще у двох житлових будинках народного депутата в столиці.