Венедіктова підписала Медведчуку підозру у держзраді, СБУ обшукує будинок

15:54, 11.05.2021
Венедіктова підписала Медведчуку підозру у держзраді, СБУ обшукує будинок

Віктор Медведчук не перебував за місцем проживання, слідчі шукають його, щоб вручити підозру у держзраді.

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала підозру в державній зраді одіозному куму Путіна, лідеру ОПЗЖ Віктору Медведчуку та нардепу Тарасу Козаку.

 

СБУ вже проводить обшук  в будинку по вулиці Монтажників у Києві, де останнім часом живе Медведчук разом із сім'єю, поки в основному будинку в Пущі-Водиці проводять капітальний ремонт.

 

До того ж, самого Медведчука розшукують, щоб офіційно вручити йому підозру.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила генпрокурорка Ірина Венедіктова у соцмережах (не називаючи прізвищ Медведчука і Козака).

 

«Інформую суспільство про те, що сьогодні я поставила свій підпис на повідомленнях про підозру двом народним депутатам українського парламенту – М. і К. Ми з колегами із правоохоронних органів провели масу слідчих дій, отримали багато експертних висновків, в ході досудового розслідування допитали цінних свідків. Робота велась ефективно, ми робили все можливе, щоб інформація залишалась у вакуумі», - написала Ірина Венедіктова.

 

За словами очільниці Різницької, за результатами вивчення зібраних матеріалів справи, вона дійшла висновку про необхідність взяти на себе відповідальність повідомити цим "парламентарям" про підозру.

 

«Вважаю, що слідство і прокурори на сьогодні отримали достатньо підстав для зміни їх статусу із свідків на підозрюваних», - наголосила генпрокурорка.

 

За неофіційними даними, підозрювані М. і К. - це Віктор Медведчук і Тарас Козак.

 

За словами Венедіктової, вони підозрюються в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму.

 

І додає, що за результатами обшуків, місцезнаходження М (тобто Медведчука - ред.) не встановлено, а тому СБУ вживаються відповідні заходи до його встановлення та вручення йому клопотання про тримання під вартою.

 

Пані Венедіктова додала, що не можна:

 

1. Вважати Крим частиною іншої держави; Генпрокурор наголосила, що у слідства є достатньо підстав для зміни їх статусу із свідків на підозрюваних.

2. Сприяти і безпосередньо брати участь в передачі цінних документів, що стосуються українських надр, грошовий еквівалент ресурсів яких становить 38 млрд грн;

3. Ставати правонаступником української власності, що по праву належить громадянам України;

4. Розкривати відомості, що містять державну таємницю;

5. Створювати армію «інформаційних клоунів» і «ляльководити» ними у власних антиукраїнських інтересах.

 

Неофіційні джерела в СБУ підтвердили журналістам, що їхні слідчі обшукують будинок, у якому проживає Віктор Медведчук

 

 

Йдеться про будинок по вулиці Монтажників, де політик живе разом із сім'єю, поки в основному будинку в Пущі-Водиці проводять капітальний ремонт.

 

Згодом СБУ оприлюднить повну заяву з цього приводу.

 

Нагадаємо, що 19 лютого 2021 року Рада національної безпеки та оборони ввела санкції проти Медведчука та його дружини Оксани Марченко. Санкції запровадили за статтею про фінансування тероризму. СБУ уточнила, що йдеться про фінансування «ЛНР» через постачання вугілля.

 

Як повідомляла «УМ», раніше суд заарештував яхту Медведчука, оскільки вона заходила до портів окупованого Криму.

 

Читайте також: Кабінет Медведчука в офісі ОПЗЖ також обшукує СБУ.