Ідеальне місце: Зеленський пропонує Путіну зустрітись у Ватикані

12:07, 28.04.2021
Ідеальне місце: Зеленський пропонує  Путіну зустрітись  у Ватикані

Зеленському сподобався візит до Ватикану рік тому. Тепер кличе туди Путіна. (Фото Офісу президента)

Щоб приборкати лукавого, президент України Володимир Зеленський хоче зустрітися з президентом Росії Володимиром Путіним у Ватикані.

 

Глава держави переконаний, що ця зустріч необхідна, щоб припинити війну на Донбасі. На думку Володимира Зеленського, Ватикан — ідеальне місце для діалогу про мир.

 

Як інформує УМ, про це президент Зеленський сказав у  інтерв'ю  італійській газеті La Repubblica.

 

«Ватикан – справді ідеальне місце для діалогу про мир. Святий Престол – це ж глобальний моральний авторитет, який завжди ефективно виконує роль посередника, оскільки є неупередженим і викликає довіру всіх учасників конфлікту.Саме з цієї причини до Апостольської столиці часто в історії зверталися задля вирішення конфліктів між державами та розбудови мирного майбуття.

 

Це й авторитет, і щире бажання допомогти, і гарантії відповідальності. Папа Римський за своїм покликанням є пророком миру.

 

У цьому Ватикан відрізняється від інших світових гравців: він залишається виключно моральною силою і завжди діє незацікавленим чином, не маючи військово-політичних або економічних інтересів.

 

Посередник з таким авторитетом може надати тієї впевненості, якої не вистачає нашим спробам домовитись.

 

Звичайно, місце зустрічі має викликати довіру обох сторін. Тоді це буде ефективно, і ми дійсно зможемо говорити по суті», – зазначив президент.

 

До того ж Володимир Зеленський наголосив, що зустріч з президентом РФ обов’язково відбудеться. Але яким має бути порядок денний на цих переговорах, а також коли і де будуть погоджені кроки, які прискорять мир, – це відкриті питання.

 

Президент сподівається, що відповіді на них можна буде отримати відразу після того, як почнуться прямі консультації між Офісом президента України та Адміністрацією президента Росії.

 

Нагадаємо, що днями   президент України Володимир Зеленський доручив організуватизустріч з Володимиром Путіним. Організацією зустрічі повинен зайнятися керівник ОП Андрій Єрмак.

 

Ще раніше Володимир Зеленський звернувся до Володимира Путіна і запропонував йому зустрітися у будь-якій точці Донбасу, де йде війна.

 

У Кремлі на таку пропозицію відреагували і заявили, що готові прийняти президента України у Москві, щоб обговорити розвиток двосторонніх відносин між країнами. Водночас Путін заявив: якщо Зеленський хоче обговорити проблеми Донбасу, то спочатку йому потрібно провести переговори з «ЛНР»і «ДНР».

 

Зі свого боку, президент України категорично відкинув пропозицію Путіна, зазначивши, що жодних переговорів з терористами не буде.