Аваков і Резніков обіцяють Росії величезні втрати у разі нападу

10:53, 22.04.2021
Аваков і Резніков обіцяють Росії величезні втрати у разі нападу

Готовність ЗСУ і інших силових підрозділів кардинально відрізняється від тієї, яка була у 2014 році.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляє, що напад на Україну не буде легкою прогулянкою для Росії, оскільки окупанти понесуть величезні втрати.

 

Водночас віцепрем'єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков також наголошує, що воду в окупований Крим росіяни не отримають навіть силовим способом, адже можливий наступ коштуватиме РФ дуже дорого - доведеться пролити кров російських солдатів.

 

Як повідомляє Україна молода, міністр МВС Арсен Аваков перевірив готовність сил МВС у зоні ООС у Маріуполі Донецької області.

 

За його словами, готовність підрозділів кардинально відрізняється від тієї, яка була у 2014 році. І з точки зору оснащення, і з точки зору бойового досвіду, і з точки зору ментальної готовності.

 

"Національна гвардія, поліцейські сили, прикордонники та навіть рятувальники, які значною мірою готові до ліквідації наслідків у зонах конфлікту, демонструють високий рівень підготовки. І хочу, щоб агресор зрозумів, напад на Україну – не буде легкою прогулянкою, це будуть величезні втрати для того, хто вирішить зайти на нашу землю без нашої згоди", - сказав пан Аваков.

 

У той же час віцепрем'єр Олексій Резніков також попереджає Кремль про високу ціну агресії.

 

"Це буде дуже дорога історія для Росії. І тут головне питання – навіщо? Так просто воду вони не отримають, навіть у силовий спосіб. Їм треба буде пролити кров російських солдат", - зазначив пан Резніков у інтерв’ю «Українській правді».

 

На запитання, чи може Росія намагатися захопити Херсон заради води, він пояснює:  щоб отримати воду у Крим, треба буде дійти аж до Дніпра, захопити пів країни, щоб дійти до джерела наповнення північно-кримського каналу і контролювати воду. На його думку, Росії, щоб атакувати, варто мати значно більший військовий контингент, ніж вона має.

 

Урядовець пояснив, що, за офіційними даними, які Росія не спростовує, її збройні сили налічують мільйон солдатів "на всю РФ, на 144 мільйони населення і всю їхню територію". Ці сили, серед іншого, також потрібні, щоб "тримати кордони й інше".

 

І додав, що для захисту достатньо мати менший склад військових. При цьому, за словами Резнікова, в Україні офіційний контингент становить 250 тисяч, плюс є 50 тисяч Нацгвардії, плюс 460 тисяч громадян, які уже пройшли через фронт. Крім того, він переконаний, що інші українці "теж будуть боронити свою землю".

 

Резніков наголосив, що у випадку із захопленням Криму зрозуміло, навіщо це було Росії – "вони отримали цю мрію "російського" Криму, Севастополя, вони отримали авіаносець на Чорному морі з виходом на Середземне море, контроль Сирії, Туреччини".

 

А відповіді на питання, що Росія отримає, якщо зайде, наприклад, далі до Донецька чи Луганська, або в Херсон, - немає.

 

Як повідомляла "УМ", Путін погрожує жорсткою відповіддю на дії інших країн, які загрожують інтересам безпеки РФ. Мовляв, «пошкодують, як давно не шкодували».

 

Тоді як Комітет Сенату США підтримав законопроект із "Безпекового партнерства з Україною", який передбачає збільшення військової підтримки України.