Тимошенко закликала Зеленського відправити Кабмін у відставку

13:26, 11.04.2021
Тимошенко закликала Зеленського відправити Кабмін у відставку

Юлія Тимошенко: пане президент, виженіть цей не компетентний уряд!

Лідерка партії «Батьківщина», народна депутатка Юлія Тимошенко закликала президента Володимира Зеленського відправити у відставку Кабінет міністрів через незадовільні результати в боротьбі з епідемією коронавірусу.

 

Як інформує УМ,  таке звернення вона озвучила в телеефірі одного з українських телеканалів.

 

"Якщо не ізолюють хворих людей, у нас не буде іншого виходу. Або ізолюйте хворих, або локдаун буде безкінечний. І не можна таке робити для України. У  нас уже економіки не залишилося. І тому я звертаюся до президента: робіть щось, робіть компетентний уряд, виженіть цей уряд і зробіть компетентний", – зазначила  народна депутатка.

 

Юлія Тимошенко також заявила про необхідність створення  національногоштабупротидії COVID-19, який повинен очолити президент.

 

"Президент знає, що немає вакцини, він знає, що вакциною в усіх серйозних країнах займалися тільки лідери країн – це були питання не рівня міністра охорони здоров'я, не рівня прем'єр-міністра. І зараз, коли робляться плани, графіки, доручення – це імітація бурхливої діяльності, яка перемикає увагу людей, але не дає результатів. Тому потрібно сильний, компетентний, професійний уряд, який не потрібно вчити, який почне діяти негайно", – заявила лідерка "Батьківщини".

 

Нагадаємо, лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенков раніше підтвердила, що зробила партії «Слуга народу» пропозицію щодо створення коаліції  у Верховній Раді й переформатування уряду.

 

Своєю чергою нардеп від "Слуги народу" Юрій Камельчук наголосив, щомонобільшість у Верховній Раді сьогодні може ухвалювати закони без підтримки інших партій.

 

Усе ж віце-спікер Руслан Стефанчук вважає, що розширення монобільшості  Слуг народу в широку коаліцію потрібне для голосування змін до Конституції.