Володимир Литвин набрав 4% голосів на виборах ректора університету Шевченка

18:59, 17.03.2021
Володимир Литвин набрав 4% голосів на виборах ректора університету Шевченка

Володимир Литвин бажає отримати керівну посаду.

Колишній голова Верховної Ради Володимир Литвин ганебно програв вибори ректора Київського національного університету ім. Шевченка: він посів лише четверте місце із результатом близько 4% голосів.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють окремі ЗМІ у середу.

 

Так, лідерами голосування стали проректори КНУ Володимир Бугров та Олександр Рожко. Вони набрали відповідно близько 44% і 15%.

 

Хто саме з них стане керівником престижного столичного ВНЗ стане відомо після того, як відбудеться другий тур голосування.

 

Відомо, що у голосуванні на шести дільницях взяло участь 4 139 виборців, серед них 598 студентів і 23 курсанти коледжів.

 

Вибори нового ректора проводять через те, що повноваження нинішнього виконувача обов'язків ректора Леоніда Губерського, який працював із жовтня 2015 року, закінчилися.

 

Зазначимо, що на минулому тижні, 11 березня стало відомо, що Литвин претендує на посаду ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

 

Напередодні обрання керівника вишу у соцмережах ширилися заклики колишніх студентів університету та громадських активістів не підтримувати кандидатуру колишнього голови парламенту.

 

А секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов, коментуючи рішення РНБО щодо перевірки обставин ратифікації "Харківських угод", окремо згадав про Володимира Литвина, який голосував за ці угоди у квітні 2010 року разом із провладною більшістю.

 

«Тут дуже багато цікавих персонажів, які на сьогодні продовжують перебувати в українській політиці. Більше того, дехто з них пропонує себе на посаду, як, наприклад, пан Литвин, до державного університету імені Тараса Григоровича Шевченка. Я перепрошую, але мені було б соромно дивитися в очі тим людям, тим студентам, щоб зараз іти в ректори, при цьому голосувавши за ті ганебні речі», - заявив пан Данілов.

 

Вже наступного дня Литвин заявив, що секретар РНБО Олексій Данілов своїми заявами втручається у виборчий процес Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Йшлося про розслідування щодо ратифікації так званих "Харківських угод", адже на той час спікером Ради був саме Литвин.