З Коломойським чи з Україною: Зеленського закликають визначитись

12:42, 07.03.2021
З Коломойським чи з Україною: Зеленського закликають визначитись

Володимир Зеленський публічно не відреагував на запровадження урядом США санкцій проти Ігоря Коломойського.

Народний депутат фракції “Європейська Солідарність” Олексій Гончаренко закликав президента Володимира Зеленського визначитись – він з олігархом Ігорем Коломойським чи з Україною.

 

Як передає УМ, про це Гончаренко заявив в ефірі одного з телеканалів.

 

«Володимире Олександровичу, ми все розуміємо, що це був ваш партнер, товариш, він допоміг вам стати президентом, але треба реагувати. Америка сказала, що людина, яка дуже близька до вас, є значним корупціонером. На це має бути реакція держави, ми не можемо просто сказати – хай він не їздить у США, він і так туди не збирається, це найгірше місце, куди Ігор Валерійович хотів би потрапити», – наголосив нардеп від «ЄС».

 

І наголосив:

 

«Очевидно, що ми маємо почути відповіді щодо його корупції. І президент вже продемонстрував, що він може швидко збирати РНБО, це можна робити не тільки по п’ятницях, попрацювати, швидко зібрати РНБО, швидкі дії щодо Ігоря Валерійовича, вся країна буде вам аплодувати. Ви маєте вирішити – ви з Україною чи з Ігорем Валерійовичем. Це треба вирішити».

 

Пан Гончаренко також цікавиться у влади, чому до цього часу немає підозри Ігорю Коломойському за “ПриватБанк”.

 

«Супер, що знайшли цапа-відбувайла, якого ніхто не знає, пана Яценка, якому пред’явили звинувачення, підозру пану Дубілету виписали, але навіть не пред’явили, а де підозра Ігорю Коломойському?, – питає народний обранець. - Ваша обіцянка “Весна прийде – посадки будуть”. Люди чекали три весни, а відгукнулися з-за океану».

 

За його словами, розслідування по справі “ПриватБанку” блокує СБУ.

 

“Про це багато разів казали, в тому числі НАБУ, що єдине, що їх зупиняє від підозри не бухгалтерам, а Коломойському і його партнерам, є відсутність експертизи, яку блокує СБУ на чолі з Бакановим, директором “95 кварталу”, який підписував платіжки, коли він перераховував гроші Ігорю Валерійовичу Коломойському”, – додав депутат.

 

І констатував: “Минула влада зробила те, чого боялися зробити всі влади до того – націоналізувала “ПриватБанк”. Це був такий чиряк, до якого боялися доторкнутися, а це було зроблено”.

 

Як повідомляла «УМ», 5 березня США запровадили візові санкції проти українського олігарха Ігоря Коломойського.

 

У свою чергу, Зеленський подякував США за боротьбу з олігархами і жодним словом не згадав прізвище олігарха Ігоря Коломойського.

 

Петро Порошенко вважає, що Зеленський має знайти в собі сили, аби відхреститися від пана Коломойського попри те, що він прийшов до влади за підтримки олігарха. .