Байден продовжив антиросійські санкції через Україну

22:03, 03.03.2021
Байден продовжив антиросійські санкції через Україну

Джо Байден написав лист Конгресу США про продовження санкцій щодо РФ.

Президент США Джо Байден розпорядився продовжити режим надзвичайної ситуації у зв’язку з агресією РФ проти України, що передбачає подальше застосування антиросійських санкцій ще протягом року.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться в офіційному листі президента США американському Конгресу, оприлюдненому на сайті Білого домув середу.

 

«Дії та політика осіб, які підривають демократичні процеси й інституції в Україні: загрожують миру, безпеці, стабільності, суверенітету й територіальній цілісності; сприяють незаконному привласненню активів (України); крім того, дії й політика уряду РФ, в тому числі спроби анексії Криму та застосування сили в Україні, продовжують створювати надзвичайну загрозу для національної безпеки й зовнішньої політики США»,- зазначається в листі Джо Байдена.

 

Відтак,глава Білого дому підкреслив, що вважає необхідним продовжити надзвичайну ситуацію в США, оголошену указом 13660 щодо України.

 

Нагадаємо, санкції, запроваджені указом президента США, за процедурою, діють протягом одного року. Після цього їх можна продовжити на наступний термін новим розпорядженням глави Білого дому.

 

Як повідомляла "УМ", лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявляє, що є вагомі підстави очікувати, що президент США Джо Байден візьме участь в міжнародному саміті «Кримська платформа», проведення якого заплановане у Києві 23 серпня.