Петро Порошенко офіційно купив телеканал «Прямий», відео

21:57, 18.02.2021
Петро Порошенко офіційно купив телеканал «Прямий», відео

Петро Порошенко стверджує, що президент Зеленський хотів заблокувати телеканал "Прямий".

Лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко офіційно придбав у колишнього глави КМДА Володимира Макеєнка телеканал «Прямий» у четвер, 18 лютого.

 

За його словами, він став офіційним власником телеканалу, щоб запобігти спробам президента Зеленського заблокувати мовник через запровадження санкцій проти Макеєнка, як це планувалося під час засідання РНБО в п’ятницю.

 

Як повідомляє Україна молода, про це п’ятий президент України заявив під час телемарафону «Сьома річниця Революції Гідності» на телеканалі «Прямий» у четвер ввечері.

 

«Я маю можливість вам повідомити. Вранці мені подзвонив Макеєнко. Сказав, що нам треба докладати спільних зусиль щодо захисту телеканалу ("Прямий" - ред.). Сказав, що єдина його вина в тому, що він декілька років докладав зусиль для того, щоб підтримувати, забезпечувати, фінансувати та захищати канал. Але зараз він потребує допомоги», - розповів Петро Олексійович про передумови угоди.

 

І констатував: «Дві години тому ми підписали угоду, я заплатив гроші, великі гроші, які могли б піти на благодійність, на інші проєкти, в тому числі – це мільйони й мільйони, для того, щоб покрити борги каналу. Дві години тому в реєстрі державному кінцевий бенефіціарний власник телеканалу "Прямий" змінився. Уже дві години ним є "Прайм Ессетс Кепитал", структура, яка на 100% належить Петру Порошенку».

 

Після цього Порошенко звернувся до свого наступника на посаді президента:

 

«Володимире Олександровичу, завтра на РНБО ви можете запроваджувати санкції проти терориста Порошенка. Але я дуже раджу вам уважно подивитися, чим закінчив Янукович, який так намагався закрити "5 канал". Підкажу – закінчив він погано.

 

Я робитиму усе, що від мене залежить, щоб захистити свободу слова. Разом із тим я гарантую, що високі журналістські стандарти "Прямого", свобода висловлювання, свобода слова точно будуть збережені шляхом мого невтручання».

 

За його словами, рішення продати канал було дуже непростим для Макеєнка, «але ми не могли в інший спосіб зупинити зухвалість і недержавність тих, хто намагається боротись зі свободою слова».

 

При цьому, лідер партії «ЄС» додав: «Чому я переконаний, що можлива спроба Зеленського прийняти санкції проти “Прямого” і його власника Макеєнка? Тому що і Зеленський, і його Єрмак вважають, що саме в каналах проблема і канали їм заважають жити… Я з жахом дивлюся, як швидко цей молодий хлопець перетворився в Януковича. І звичайно, що я не можу залишатися без відповідної реакції».

 

На його думку, спроба закриття телеканалу “Прямий” стане “червоною лінією”, яку перетне влада президента Володимира Зеленського.

 

 

Зауважимо, що Порошенка протягом останніх років неодноразово запитували, чи він є фактичним власником телеканалу, втім, він завжди заперечував це.