Журналісти каналів Медведчука позбавлені акредитації у Раді

09:42, 13.02.2021
Журналісти каналів Медведчука позбавлені акредитації у Раді

Журналістів телеканалів Медведчука не пускатимуть ні в кулуари, ні в ложу преси Верховної Ради.

Керівництво Верховної Ради скасувало акредитацію журналістів «112 Україна»,  NewsOne і ZIK на роботу у Верховній Раді.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує народний депутат з фракції "Голос" Роман Лозинський у Facebook в суботу вранці.

 

«В медведчуківських помийок забрали акредитацію на ведення журналістської діяльності в стінах Верховної Ради! Цілком справедливо, бо ці рупори пропаганди з-за порєбріка займалися явно не журналістикою, а лише підривною діяльністю і дискредитацією проукраїнських сил Парламенту», - написав обранець.

 

Пан Лозинський нагадав, що минулого тижня звернувся до спікера Ради Дмитра Разумкова та голови апарату ВР Михайла Теплюка з вимогою скасування акредитації для телеканалів Козака-Медведчука.

 

Згодом нардеп заявив про таку ініціативу з трибуни Верховної Ради. Це викликало велике обурення у лавах фракції ОПЗЖ.

 

«Ви чудово пам'ятаєте, як палало в п'ятої колони кремля ОПЗЖ. Просто заплющіть очі та уявіть, як палає зараз, коли справу зроблено. Та щоб ми не розслаблялися — це не останні диверсійні ЗМІ в Україні. Але початок вже непоганий. Тому #БоротьбаТриває», - наголосив Роман Лозинський.

 

Нагадаємо, Верховний суд відмовився розглядати позов із вимогою скасувати санкції щодо каналів Козака.

 

Більшість українських політиків підтримали рішення РНБО та Зеленського. Проти лише виступили соратники Медведчука та Козака з ОПЗЖ. Крім того, засудили такий крок у Спілці журналістів. За словами голови НЗЖУ Сергія Томіленка, санкції запровадили "без суду", а отже – "це наступ на свободу слова".

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ оприлюднить «секретні матеріали» про канали Медведчука