Оксана Марченко внесена в базу «Миротворця»

08:33, 08.02.2021
Оксана Марченко внесена в базу «Миротворця»

Оксану Марченко внесли в базу через заперечення російської агресії

Дружина депутата Віктора Медведчука ведуча Оксана Марченко потрапила в базу сайту "Миротворець". Причиною такого рішення називають підтримку терористів, участь в пропагандистських заходах Росії та незаконну діяльність в окупованому Криму.

 

 

Як інформує УМ, інформація з'явилась на сайті "Миротворець" у понеділок, 8 лютого. Автори публікації наголошують, що Оксану Марченко внесли в базу через заперечення російської агресії та спробах легалізації окупації Криму.

 

"Фінансування терористів і російських окупантів. Заперечення російської агресії. Участь в пропагандистських заходах Росії (країна-агресор) проти України. Участь у спробах легалізації окупації АР Крим російськими загарбниками", – йдеться в джерелі.

 

У публікації наголосили, що Оксана Марченко вела незаконну комерційну діяльність в окупованому Криму, брала участь в контрабандних переміщеннях вантажів і товарів. Телеведучу назвали "противницею незалежності українського православ'я від підконтрольної Росії".

 

На сайті "Миротворця" розмістили й численні свідчення причетності Віктора Медведчука та Оксани Марченко до діяльності багатьох компаній, які займаються сільським господарством в Росії та на окупованих агресором територіях України.

 

Як повідомляла «УМ», Верховний суд отримав позов із вимогою скасувати санкції щодо каналів Козака.

 

Більшість українських політиків підтримали рішення РНБО та Зеленського. Проти лише виступили соратники Медведчука та Козака з ОПЗЖ. Крім того, засудили такий крок у Спілці журналістів. За словами голови НЗЖУ Сергія Томіленка, санкції запровадили "без суду", а отже – "це наступ на свободу слова".

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ оприлюднить «секретні матеріали» про канали Медведчука