Генпродюсер «112 Україна» Артем Марчевський балотуватиметься до Ради від ОПЗЖ

08:58, 06.02.2021
Генпродюсер «112 Україна» Артем Марчевський балотуватиметься до Ради від ОПЗЖ

Кандидат Артем Марчевський (в центрі) з керівництвом ОПЗЖ.

Партія «Опозиційна платформа — За життя» висунула генерального продюсера телеканалу «112 Україна» Артема Марчевського кандидатом на проміжних виборах у Верховну Раду в 50 окрузі (Донецька область).

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує пресслужба ОПЗЖ, а також сам Марчевський у соцмережах.

 

Дане рішення було ухвалене на зʼїзді4 лютого. Кандидатура Марчевського, яккерівникамолодіжногокрилаОПЗЖ, була підтримана одноголосно.

 

У коментарі «Новостям Донбасса» Марчевський підтвердив, що як і раніше працює генпродюсером «112 Україна», хоча мовлення цього телеканалу насправді наразі заблоковано рішенням РНБО.

 

На питання, чи не бачить він конфлікту інтересів у поєднанні партійної діяльності і роботи на каналі, Марчевський відповів, що, на його думку, конфлікту інтересів «тут бути не може».

 

«Наші журналісти цілодобово беруть участь в житті населення, допомагають місцевим жителям висвітлювати проблеми на всю країну і контролюють діяльність місцевої влади. Якщо це можна назвати конфліктом інтересів — нехай буде так», — сказав Марчевський.

 

Зауважимо, що у 2019 році Марчевський теж балотувався на парламентських виборах, але в 60 окрузі з центром у райцентрі Волноваха.

 

Довибори до парламенту в 50-му окрузі відбудуться 28 березня. Адже колишній нардеп Руслан Требушкін склав мандат після обрання мером Покровська.

 

Нагадаємо, 2 лютого 2021 року запровадили санкції проти каналів 112-Україна, NewsOne, ZIK — Новий формат, Аріадна ТВ, ТВВибор, Партнер ТВ і Лідер ТВ, телерадіокомпанія 112-ТВ, НОВИНИ 24 ГОДИНИ, Нові комунікації. У спільній заяві телеканали пообіцяли продовжити роботу, звинувативши Зеленського в «політичній розправі над неугодними ЗМІ». 

 

Як повідомляла «УМ», Верховний суд отримав позов із вимогою скасувати санкції щодо каналів Козака.

 

Більшість українських політиків підтримали рішення РНБО та Зеленського. Проти лише виступили соратники Медведчука та Козака з ОПЗЖ. Крім того, засудили такий крок у Спілці журналістів. За словами голови НЗЖУ Сергія Томіленка, санкції запровадили "без суду", а отже – "це наступ на свободу слова".

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ оприлюднить «секретні матеріали» про канали Медведчука