Порошенко вітає СБУ з успішною операцією щодо схем Козака-Медведчука

18:06, 03.02.2021
Порошенко вітає СБУ з успішною операцією щодо схем Козака-Медведчука

Петро Порошенко шкодує, що два роки тому СБУ не надавала йому такої інформації щодо схем Тараса Козака.

Попередній президент Петро Порошенко привітав Службу безпеки України з успішною операцією, в ході якої були розкриті злочинні схеми народного депутата з ОПЗЖ Тараса Козака і заблоковано телеканали з орбіти кума Путіна Віктора Медведчука - "112 Україна", NewsOne, ZIK.

 

За його словами, два роки тому СБУ не надавала йому такої інформації.

 

Як повідомляє Україна молода, своє привітання на адресу СБУ Порошенко оприлюднив у Facebook.

 

«Хочу привітати СБУ із проведеною антитерористичною операцією, внаслідок якоїбули встановлені особи, які причетні до діяльності терористичних організацій, зокрема пан Козак і низка юридичних осіб української реєстрації. Це вперше за два роки, коли ця інформація з'явилася. Хочу наголосити, що два роки тому СБУ не надала мені, як президенту, подібної інформації. Я думаю, що така операція насправді є успіхом», - наголосив Петро Олексійович.

 

Він сподівається, що відповідні члени терористичної організації негайно отримають підозру і найближчими днями і СБУ, і Офіс Генпрокурора підуть до суду, де буде обрано запобіжний захід. І додав: «Хочу наголосити, що тут не передбачена застава, і має бути виключно тримання під вартою».

 

При цьому, Петро Порошенко таки покритикував нинішнє керівництво держави, порівнявши викриті схеми постачання вугілля із закупівлею Україною електроенергії у Росії.

 

«А якщо терористична діяльність полягала у закупівлі вугілля на окупованих територіях ОРДЛО і в Російській Федерації, то тут не мають бути подвійні стандарти, і тим, хто зараз купує електроенергію у країни-агресора, обов'язково має бути пред’явлена така сама підозра і такі самі звинувачення. Бо, як закупівля вугілля, так і закупівля електроенергії в країни-агресора несе загрозу національній безпеці. Разом з тим, я хочу сподіватися, що наші іноземні партнери із розумінням і підтримкою поставляться до рішення РНБО, яке було прийняте сьогодні вночі», - наголосив лідер "Європейської солідарності".

 

 

Як повідомляла УМ, 2 лютого 2021 року президент Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО про запровадження персональних санкцій проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака, соратника кума президента РФ, нардепа Віктора Медведчука.

 

Також на 5 років запровадили санкції проти каналів 112-Україна, NewsOne, ZIK — Новий формат, Аріадна ТВ, ТВВибор, Партнер ТВ і Лідер ТВ, телерадіокомпанія 112-ТВ, НОВИНИ 24 ГОДИНИ, Нові комунікації.

 

У спільній заяві телеканали пообіцяли продовжити роботу, звинувативши Зеленського в «політичній розправі над неугодними ЗМІ».

 

Зеленський заявив, заявив, що країна рішуче підтримує свободу слова, а не пропаганду.

 

 Віктор Медведчук назвав санкції щодо свого соратника Тараса Козака та блокування телеканалів «абсолютно незаконними».