Застарілі звинувачення: Єрмак пояснив чому не звільняє одіозного Татарова

13:44, 31.01.2021
Застарілі звинувачення: Єрмак пояснив чому не звільняє одіозного Татарова

Андрій Єрмак каже, що за жодного президента України раніше був би «немислимим» резонанс, якого набула справа Татарова. (Фото Офісу президента)

Глава Офісу президента Андрій Єрмак не вважає за необхідне звільняти свого заступника, скандально відомого Олега Татарова, який є фігурантом корупційного розслідування щодо квартир для Нацгвардії.

 

Мовляв, ці звинувачення стосуються подій, які відбулися 4 роки тому, а відтак, не мають жодного стосунку до нинішньої роботи Татарова на Банковій.

 

Дивує, що для пана Єрмака є незрозумілим таке поняття як бездоганна репутація (або хоча б просто репутація), як і те, що у цивілізованих країнах посадовці йдуть у відставку за наявності значно менших підстав і підозр у корумпованості.

 

Як інформує Україна молода, свою позицію керманич Банкової висловив у інтерв'ю журналу НВ.

 

«Звинувачення, що пролунали, мають 4-річну давнину і не мають ніякого зв’язку з тією діяльністю пана Татарова, яку він здійснював в ОП», – розмірковує Єрмак.

 

І запевняє, що Татарова призначили на посаду в Офісі президента аж ніяк не за рекомендацією одіозного юриста Януковича Андрія Портнова.

 

«У мене є кадровий департамент, який підбирає людей, періодично дає кандидатури, проводить співбесіди. На той момент, коли ми відкривали вакансію, було запропоновано кілька кандидатур, проведено співбесіду, і професійний рівень цієї людини нас влаштував. Це стало підставою для ухвалення рішення», – каже керманич ОП.

 

Також посадовець заперечив припущення деяких ЗМІ, що Офіс президента начебто комунікувала стосовно справи Татарова з генпрокурором Іриною Венедиктовою, яка замінила прокурорів у його справі.

 

Водночас Єрмак відзначив, що за жодного президента України раніше був би «немислимим» резонанс, якого набула справа Татарова — як і той факт, що фігурантом може бути навіть співробітник Офісу президента.

 

На його переконання, це свідчить «про стовідсоткову відкритість та нульову толерантність до корупції».

 

«Нині немає ніяких перешкод. Слідство йде, але поки з того, що я бачу, з того, що я знаю, — є якась інформація, але немає судового рішення. Ми як ніхто інший зацікавлені, щоб істина була встановлена, і ця справа опинилася у суді. З іншого боку, погодьтеся: ми живемо в такому інформаційному полі, де звинуватити можна будь-яку людину», - додав Єрмак.

 

Як повідомляла «УМ», екскерівник "Укрбуду" Максим Микитась дав викривальні покази на Татарова у справі про махінації з квартирами для Нацгвардії. Зокрема, останній нібито підкупив експерта МВС, щоб той фальсифікував експертизу на користь компанії.

 

Сам Татаров заперечує свою причетність до злочинів. У НАБУ ж повідомили, що Офіс Генпрокурора пізно ввечері 23 грудня змінив підслідність справи заступника голови Офісу Президента Татарова, забравши її в Національного антикорупційного бюро і передавши Службі безпеки.