Різдвяне привітання Петра Порошенка, відео

18:01, 06.01.2021
Різдвяне привітання Петра Порошенка, відео

Петро і Марина Порошенки із дітьми вітають з Різдвом.

П’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко разом із родиною привітав українців із Різдвом Христовим.

 

Текст Різдвяного привітання наводить Україна молода у Святвечір, 6 січня :

 

Браття і сестри!

 

Протягом непростого року ми, українці, допомагали один одному в складних обставинах. Підтримували, захищали, підбадьорювали. Ми так робимо завжди. Це і є солідарність. Українська та європейська.

 

Різдво – свято надії, оповите родинним теплом, злагодою та любов’ю до ближнього. У Віфлеємі Господь прийшов у цей світ і почав свій земний шлях заради нашого спасіння. Вірю, разом ми переможемо будь-яке зло. Віра й любов – велика сила. Любов до Бога. Любов один до одного, любов до землі і рідної країни, до батьків і дітей, до  своєї справи.

 

Давайте особливо згадаємо про солдат, що боронять нашу землю. Про медиків, які рятують наших близьких. Про капеланів, волонтерів, благодійників… Про всіх достойних громадян, які відчувають відповідальність за людей і країну.

 

Ми належимо до різних конфесій, але вся наша культура й історія уже більше тисячі років визначаються спільною великою християнською традицією.  Лише уявіть собі, що цей Видубицький монастир в Повісті минулих літ  вперше згадується під одна тисяча сімдесятим роком.

 

А рівно два роки тому передріздвяного дня Православна Церква України отримала Томос про автокефалію.  Дякуємо Його Всесвятості Варфоломію за цей історичний вчинок. Радіємо, що Церкви-Сестри одна за одною визнають незалежність нашої помісної Церкви.

 

Теплого Різдва вам, веселих свят, життя – щасливого й довгого! І здорового. Бережіть себе і ближніх своїх.

 

 

Святвечір збира на Різдво Україну.

 

Зірка у небі яскрава зійшла.

 

Колядка лунає по рідній країні.

 

Хай Бог буде з вами завжди і сповна.

 

Хай Ангел вкриває крилом кожного з вас.

 

А в кожному домі оселяться щастя та спокій.

 

Та вистачить сили творити добро,

 

Здолати недолю та втримати волю!

 

Нехай же новонароджений Христос подасть щастя в кожен дім, а Україні – мир.

 

Радуйся земле, Христос народився!

 

Славімо Його!