Голова Окружного адмінсуду Києва Павло Вовк тікав від НАБУ на вулиці без пальто, відео

19:43, 24.12.2020
Голова Окружного адмінсуду Києва Павло Вовк тікав від НАБУ на вулиці без пальто, відео

Павло Вовк тікає від повістки. (Скріншот відео НАБУ)

Детективи Національного антикорупційного бюро знайшли голову Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка на святкуванні, організованому одним з колишніх нардепів-«регіоналів», і вручили повістку про виклик до Вищого антикорупційного суду.

 

Скандально відомому судді довелося навіть тікати від детективів НАБУ до свого позашляховика без пальто по засніженій вулиці.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує НАБУ в четвер.

 

Зокрема, пан Вовка чекають 5 січня 2021 року на судовому засіданні.

 

На відео, яке опублікували на сторінках НАБУ в соцмережах, суддя Вовк без верхнього одягу біжить по засніженому тротуару, а детектив зачитує йому вимогу прийти на засідання суду.

 

В кінці відео Вовк таки взяв повістку до рук, але лише для того, щоб викинути її зі свого джипа і втік.

 

 

Повістку йому вручили під час святкування, яке організував колишній народний депутат, президент одного із юридичних ВНЗ (з неофіційних джерел відомо, що це ексрегіонал Сергій Ківалов).

 

У НАБУ зауважують, що крім Вовка на святкуванні були присутні голова та судді Конституційного суду України, які мають "статус свідків у кримінальному провадженні щодо захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів України, Вищою радою правосуддя, створення штучних перешкод у їхній роботі, а також шляхом втручання у діяльність державних діячів".

 

За інформацією окремих ЗМІ, йдеться про щорічний новорічний корпоратив на базі  інституту інтелектуальної власності. Традиційно на корпоратив приходять судді КС Віктор Кривенко та Віктор Городовенко, був і глава КС Олександр Тупицький.

 

Зазначимо, що Вовк понад три місяці не з'являвся на засідання суду, де йому мали б обрати запобіжний захід. Також повістки ігнорували в ОАСК.

 

У НАБУ повідомили, що через його неявку до суду, відсутність за місцем проживання, переховування від детективів, намагалися оголосили Вовка у розшук, проте за місяць генпрокурор Ірина Венедіктова так і не відреагувала на ці клопотання: "генпрокурор без будь-яких причин та пояснень їх не підписала і не скерувала до ВРП".

 

Відзначається, що 23 грудня Вовк вкотре "продемонстрував зневажливе ставлення до вимог закону — не з’явився до ВАКС, де мало відбуватися судове засідання з обрання йому запобіжного заходу.

 

Суд відклав засідання до 5 січня 2021 року. Початок - о 9:30.

 

У бюро вважають абсурдною ситуацію, коли голова суду ігнорує виклики до іншого суду та використовує свій імунітет, щоб ухилитися від кримінальної відповідальності.

 

"Відсутність належного реагування на ситуацію з боку генерального прокурора та Вищої ради правосуддя, ігнорування ініційованих НАБУ клопотань свідчать про системну кризу у правоохоронній та судовій системі", - наголошують у НАБУ.

 

Слідство сподівається, що 5 січня засідання суду відбудеться і Вовку таки вдасться обрати запобіжний захід.