Маруся Звіробій балотуватиметься до Ради від «Європейської Солідарності» у Надвірній

17:25, 11.12.2020
Маруся Звіробій балотуватиметься до Ради від «Європейської Солідарності» у Надвірній

Маруся Звіробій під час з’їзду «Європейської Солідарності».

Відома українська волонтерка, контрактниця ЗСУ, інструктор навчального центру Десантно-штурмових військ Маруся Звіробій (Олена Самбул) стане кандидаткою від партії «Європейська Солідарність» на довиборах народного депутата у 87-му окрузі на Івано-Франківщині.

 

Як повідомляє Україна молода, про це стало відомо під час з’їзду «ЄС».

 

Як заявив лідер партії, п’ятий президент Петро Порошенко, офіційно виборчий процес ще не стартував, однак кандидатуру Марусі підтримують і партійці, і волонтери, і ветеранське середовище.

 

«Я прошу підтримати Марусю. Відповідна підтримка є від ветеранських організацій, добровольців, які є в нашій команді, до мене надходять зараз численні ці пропозиції. Маруся публічно оприлюднила, що вона прийняла рішення офіційно оформити стосунки з партією і приєдналася до нашої славної когорти», – наголосив Порошенко.

 

У свою чергу, Маруся Звіробій у своєму виступі подякувала за довіру і зазначила, що готова стати до лав «парламентського спецназу» «Європейської Солідарності».

 

«Бути бійцем елітного підрозділу – це коли ти маєш мужність, впертість, ніколи не зупиняєшся і ніколи не відступаєш. Мені щастило з командирами. Першим командиром в цій війні був Дмитро Ярош, моя велика повага зберігається до сьогодні. Треба було дуже серйозно працювати і мати дуже серйозні здобутки, аби мати наступного елітного командира – і це був Михайло Забродський. Ви ж розумієте, що командувач ВДВ на той момент без серйозних здобутків не пішов би на співпрацю. Тому це є для мене певним показником моєї роботи», – наголосила учасниця війни проти російської агресії.

 

 

Маруся Звіробій також зауважила:  «Для того, щоб досягти того, аби стояти тут, ще в одного елітного командира Петра Олексійовича Порошенка, треба було серйозно попрацювати ще і в Десантно-штурмових військах. Але це величезна школа. Для мене всі ці командири були серйозним прикладом».

 

Волонтерка і десантниця так пояснила свою мотивацію:

 

«Зараз я вимушена йти далі, тому що я не бачу іншого інструментарію, аби впливати на ситуацію, яка складається в державі. З «Правого Сектору» я пішла в десантники, тому що це була можливість отримати більше ресурсів, навчити і опікуватися більшою кількістю бійців, зробити більше якісної роботи. Зараз моя мотивація аналогічна – я хочу зробити більше для цієї держави, мати більше ресурсів впливу. Оскільки я бачу своїх ворогів, ніколи не випускала їх з свого фокусу, і я можу опікуватися більшою кількістю особового складу».

 

За її словами, для неї «велика честь приєднатися до політичних кіборгів», оскільки вона є прихильницею і «Європейської Солідарності», і «Справи Громад», про що неодноразово казала, і на виборах максимально допомагала їхнім кандидатам.

 

«Так само для мене велика честь представити себе захисником Надвірнянщини. Батьківщина Степана Бандери – це велика честь, і я це усвідомлюю, але я вважаю, що Степану Андрійовичу не буде за мене соромно. До того ж, там досить складний регіон, на якій не кожен матиме мужність піти. Але НІХТО КРІМ НАС! ЗАВЖДИ ПЕРШІ! І не було такого ворога, якого б ми злякалися. Тому я із задоволенням вступлю в боротьбу за можливість опікуватися Надвірнянщиною і боронитиму державу на вищому рівні», – наголосила Маруся Звіробій.

 

 

Як повідомляла «УМ», Петро Порошенко сподівається на проактивну позицію Великої Британії щодо надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО.

 

Партія «Європейська Солідарність» вимагає від влади повернути на порядок денний питання отримання Плану дій щодо членства України в НАТО.