Місцеві вибори: явка у другому турі склала 24%

22:25, 15.11.2020
Місцеві вибори: явка у другому турі склала 24%

Виборча дільниця у Кам'янець-Подільському: після її закриття члени ДВК вирішили перерватися на вечерю під час підрахунку голосів. (Фото Рух ЧЕСНО)

Центральна виборча комісія зафіксувала, що середня явка виборців у другому турі виборів міських голів становила 24% після закриття виборчих комісій у семи містах України після 20.00 неділі.

 

Як інформує Україна молода, про це ЦВК повідомила у неділю пізно ввечері.

 

"За повідомленнями усіх територіальних виборчих комісій, які здійснюють сьогодні підготовку та проведення повторного голосування з виборів міських голів, явка склала 24%", - йдеться у повідомленні Центрвиборчкому.

 

Зазначається, що найвища явка (34,29%) – на Хмельниччині, де проходили вибори Кам'янець-Подільського міського голови.

 

У Київській області, де обирали мера міста Українка, явка склала 31,46%.

 

На вибори міського голови Луцька прийшло 25,96% виборців, а Одеси – 25,14%.

 

Мера Краматорська Донецької області прийшло обирати 23,14% виборців.

 

У Херсоні на виборах міського голови явка склала 20,89%, у Сумах – 19,02%.

 

У ЦВК нагадали, що ці відомості не носять офіційний характер, оскільки відповідно до постанови ЦВК від 20 жовтня 2020 року № 404 вони надходять до комісії від органів ведення Державного реєстру виборців, які своєю чергою отримують цю інформацію від територіальних виборчих комісій будь-якими засобами зв’язку, зокрема телефоном або електронною поштою.

 

Для порівняння, середня явка по Україні станом на 20.00 в день голосування 25 жовтня цього року склала 36,88%.

Ці дані підтвердила і голова Громадянської мережі «ОПОРА» Ольга Айвазовська, яка повідомила, що за даними спостерігачів безпосередньо з дільниць (похибка не перевищує 1,4%), агрегована явка в семи громадах становить 23,9%

 

І додала, що у 2015 році явка під час повторного голосування була 34%.

 

Як повідомляла "УМ", другий тур виборів міських голів проводився у семи містах України 15 листопада. Зокрема, у чотирьох обласних центрах – у Луцьку (Волинська область), Одесі, Сумах і Херсоні. А також у Краматорську (Донецька область), в місті Українка (Київська область), та у Камʼянці-Подільському (Хмельницькаобласть).