Партія Порошенка підтримала Віктора Євпака на виборах мера Черкас

17:25, 28.10.2020
Партія Порошенка підтримала Віктора Євпака на виборах мера Черкас

Віктор Євпак заручився підтримкою Петра Порошенка і "Європейської Солідарності" на виборах мера Черкас.

Партія «Європейська Солідарність» підтримала кандидата від «Голосу» Віктора Євпака на виборах міського голови Черкас. У другому турі конкурентом пана Євпака стане чинний мер міста Анатолій Бондаренко.

 

Як повідомляє «Україна молода», про підтримку Віктора Євпака на виборах повідомив  під час спільного брифінгу у Центральному штабі партії «Європейська Солідарність» п’ятий президент Петро Порошенко у середу.

 

За словами лідера партії, «Європейська Солідарність» єдина загальнонаціональна партія проєвропейського спрямування, яка отримала підтримку виборців по всій Україні і з минулих парламентських виборів наростила її удвічі. Тому Порошенко  закликав усі демократичні проєвропейські партії консолідувати зусилля для підтримки кандидатів від патріотичних сил.

 

«Я хочу наголосити, що статус загальнонаціональної парламентської найбільшої опозиційної партії накладає на нас дуже велику відповідальність. І в цих умовах ми хочемо закликати всіх представників проєвропейських і євроатлантичних сил в черговий раз до об’єднання. Ми твердо переконані, що тільки так ми зможемо перемогти», – наголошує лідер «ЄС».

 

Петро Олексійович також додав:

 

«Напередодні другого туру місцевих виборів, де кандидати від проєвропейських, євроатлантичних сил пройшли до другого туру, ми хочемо без будь-яких умов зробити перший, але дуже важливий крок. В цих умовах ми – наша партія і я як її голова – прийняли рішення про підтримку кандидата на міського голову міста Черкаси від партії «Голос» Віктора Євпака. Точніше одна умова була – я можу бути відвертим – і це мова була така, що Віктор має перемогти».

 

За його словами, «ЄС» буде робити все можливе для того, щоб закликати своїх прихильників, закликати всі проєвропейські євроатлантичні українські політичні сили обов`язково підтримати Віктора.

 

«Віктор є український патріот, професіонал і державник, – переконаний п’ятий президент. - Я твердо переконаний, що прикладу, який продемонструвала Європейська Солідарність в Черкасах, наслідують й інші політичні сили для того, щоб продемонструвати об’єднання в тих обласних центрах, в містах, де буде проходити другий тур виборів».

 

У свою чергу Віктор Євпак подякував п’ятому президенту Петру Порошенку і партії «Європейська Солідарність» за підтримку і наголосив:

 

«Хочу подякувати всім іншим і закликати всі політичні сили, всіх кандидатів, які зараз працюють над другим туром: подивіться на приклад Черкас, коли навколо демократичного кандидата об’єднуються всі проєвропейські, проукраїнські сили заради розвитку своїх міст і всієї України, і по-друге, проти корупції місцевої влади, яка повинна піти в минуле. Я вірю в силу єднання і закликаю всі проєвропейські, демократичні сили об’єднатися в другому турі заради перемоги».

 

 

Як повідомляла «УМ», одразу після місцевих виборів Порошенко подякував виборцям  за підтримку: адже партія «ЄС» перемогла у 5 регіонах і заходить в усі облради.