НАБУ оскаржуватиме ухвалу ОАСК про звільнення Ситника

13:19, 27.10.2020
НАБУ оскаржуватиме ухвалу ОАСК про звільнення Ситника

НАБУ розцінює рішення суду як втручання у свою роботу

У НАБУ назвали рішення Окружного адміністративного суду Києва про звільнення директора Артема Ситника заангажованим та абсурдним. Тому Ситник продовжуватиме виконувати свої повноваження.


Справжня мета рішення – заблокувати роботу інституції. Все тому, що НАБУ викрила суддів ОАСК на масштабних зловживаннях та спробі захоплення влади, повідомили у пресслужбі НАБУ у фейсбуці.

 

"Рішення є заангажованим і абсурдним у правовому сенсі", - відзначили у НАБУ.

 

Бюро розцінює рішення суду як втручання у свою роботу і буде оскаржувати його. В органі наголосили, що це спроба у будь-який спосіб усунути з посади директора та перетворити НАБУ у керовану "кишенькову" структуру.

 

Наслідком цього стане повне блокування розслідувань багатомільярдних корупційних зловживань в українській владі.

 

Крім того, в установі нагадали, що звільнення директора може відбуватися виключно на підставах, передбачених законом про НАБУ, а наразі таких підстав немає. Тому в органі зазначили, що Ситник продовжуватиме виконувати повноваження, а НАБУ працюватиме в штатному режимі.

 

Як повідомляла УМ, в Мін'юсті зазначили, що не вилучать з реєстру дані про Ситника Немає повноважень: Мін'юст не виконає рішення ОАСК про звільнення Ситника , тому що міністерство немає таких повноважень.

 

До слова, раніше КСУ визнав неконституційним призначення Ситника на посаду директора НАБУ. Мовляв, призначаючи його, п'ятий президент Петро Порошенко перевищив свої повноваження.


ОАСК направив у ДБР вказівку відкрити кримінальну справу щодо невиконання рішення КС Ситником. Відтак суд дав Ситнику 1 місяць, аби піти з посади.