Партія Порошенка готує позов через перейменування проспекту Небесної Сотні в Одесі

16:45, 18.10.2020
Партія Порошенка готує позов через перейменування проспекту Небесної Сотні в Одесі

Кандидати "Європейської Солідарності" в місцеві органи влади Одеси позиватимуться до Труханова.

Одеська територіальна організація партії «Європейська Солідарність» вимагає припинити спроби перейменування проспекту Небесної Сотні в Одесі і готує судовий позов.

 

Зокрема, партійці позиватимуться до мера Одеси  Геннадія Труханова за спробу перейменувати проспект Небесної Сотні і повернути йому стару назву – проспект маршала Жукова.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це йдеться у заяві партії «Європейська Солідарність», оприлюдненій в неділю.

 

"Дотримуючись принципів європейської інтеграції, розвитку демократичних традицій і зміцнення прав людини, Україна буде продовжувати рухатися від тоталітарного радянського минулого. Ми засуджуємо та виступаємо проти маніпуляцій і провокацій, а також політичних ігор навколо ностальгії деяких співгромадян. Майбутнє України - в цивілізованій європейській родині", - сказано в повідомленні.

 

У «ЄС» також відзначають: "Дія міської влади є найчистішої води передвиборчим популізмом і провокацією, спробою створити черговий розкол всередині українського суспільства в Одесі і заробити політичні бали. Більш того - ці дії лицемірні, адже з часу перейменування пройшли роки, але тільки перед виборами ця тема зацікавила людей в кабінетах на Думській площі".

 

На думку патріотів, перейменування проспекту і повернення йому радянського назви є прямим порушенням законів України, тому така ініціатива не має ніякої юридичної перспективи.

 

"Подвиг і самопожертва Небесної Сотні - одна з трагічних сторінок нашої історії, це ціна, яку платить наше суспільство за право самоідентифікації, за суверенітет та незалежність. Одеса - не совок! Одеса - європейське місто з європейський майбутнім!", - відзначають в "ЄС" .

 

Як повідомляла "УМ", Одеська міська історико-топонімічна комісія прийняла рішення перейменувати проспект Небесної сотні, і повернути йому стару назву - проспект маршала Жукова. Відтак, мер Одеси Геннадій Труханов обіцяє виборцям, що поверне стару назву ще й вулиці Інглезі (до декомунізації - вулиця 25-ї Чапаєвської дивізії).