Місцеві вибори: нардеп Качура обіцяє об’єднання «слуг» з ОПЗЖ в регіонах

17:16, 11.10.2020
Місцеві вибори: нардеп Качура обіцяє об’єднання «слуг» з ОПЗЖ в регіонах

Олександр Качура відзначився кількома скандальними заявами в останні дні.

Представники партії «Слуга Народу» у місцевих, районних і обласних радах обов’язково об’єднаються з представниками партії «Опозиційна платформа — За життя».

 

Як інформує «Україна молода», на цьому наголошує нардеп від монобільшості  Олександр Качура оскільки «цього не уникнути».

 

За його словами, уникнути такого об’єднання буде неможливо, оскільки на сході України є регіони, де «буде значна підтримка цієї партії» (ОПЗЖ – Ред.).

 

«Треба буде якусь конструкцію (співпрацю між партіями — ред.) вибудовувати», — заявив пан Качура в інтерв'ю інформагентству «Єдність».

 

На питання, чи готові «Слуги» об’єднуватися з «Батьківщиною», Качура відповів: «Я думаю, що це може бути конструктивна робота». Щодо об’єднання з «Голосом» депутат «має сумніви».

 

Водночас Качура наголосив, що проситиме про виключення його з фракції, якщо «Слуга Народу» об’єднається з «Європейською Солідарністю». Він пояснив це тим, що політсила Петра Порошенка «є прямим опонентом партії "Слуга Народу", і люди не сприйматимуть таку співпрацю».

 

Також він бачить можливою співпрацю «національних політичних партій», якою є і його політсила, з «локальними політичними партіями» у регіонах.

 

Наразі керівництво фракції «Слуга народу» не відреагувало на заяву нардепа Качури.

 

Напередодні Олександр Качура зробив іншу скандальну заяву: депутат вважає, що Україна буде зобов'язана закупити російську вакцину від коронавірусу, якщо буде доведена її ефективність.

 

Як повідомляла "УМ", ще на початку серпня стало відомо, що керівництво провладної партії «Слуга народу» серйозно розглядає можливість ситуативної співпраці з проросійською партією «Опозиційна платформа - За життя», яку очолює кум Путіна Віктор Медведчук.