Ексканцлер Німеччини Шредер судитиметься з німецькою газетою через інтерв'ю з Навальним

09:55, 08.10.2020
Ексканцлер Німеччини Шредер судитиметься з німецькою газетою через інтерв'ю з Навальним

Ексканцлер Німеччини та очільник ради директорів Роснафти Герхард Шредер подасть у суд на німецьке видання Bild. Причиною позову є інтерв'ю з російським опозиціонером Олексієм Навальним, який під час розмови з Bild назвав Шредера "хлопчиком на побігеньках у Путіна".

 

Як інформує УМ, про це Шредер написав на своїй сторінці в LinkedIn.

 

Тези Навального Шредер назвав помилковими. Німецький політик також звинуватив видання Bild за те, що його представники не звернулися до нього по коментар.

 

"Я розумію непросту особисту ситуацію, в якій опинився пан Навальний. Однак його заяви в інтерв'ю газеті #BILD і bild.de про нібито "приховані платіжки" є хибними. Він сам зізнається, що у нього немає доказів своїх тверджень", -  заявив Шредер.


Під час розмови з Bild Навальний заявив, що Шредер отримує не лише офіційну зарплату, але й таємні платіжки від президента Росії Володимира Путіна. Російський опозиціонер наголосив: у нього немає доказів, однак він не сумнівається у наявності цих платіжок.

 

Шредер настільки розлютився, що погрожує подавати у суд на всі видання, які поширюватимуть уривки з інтерв'ю Навального.

 


Як повідомляла УМ, Герхард Шредер був канцлером Німеччини з 1998 до 2005 року. Герхард Шредер є особистим другом Володимира Путіна. Крім того, він є головою комітету акціонерів компанії Nord Stream AG, яка займається будівництвом "Північного потоку-2",і нещодавно був переобраний на посаду голови наглядової ради російської нафтової компанії "Роснефть".

 

Шредер залякує ЄС через нові санкції США проти «Північного потоку-2»

 

Шредер опинився в епіцентрі скандалу, коли у своєму   подкасті образив посла України в Німеччині Андрія Мельника, обізвавши його карликом.

 

Шредера роздратувала критика на його адресу з боку дипломата після того, як ексканцлер сказав, що Крим ніколи не повернеться до України.