Колишня УРСР: режим Лукашенко перейменовує «недружні» країни

08:14, 04.10.2020
Колишня УРСР: режим Лукашенко перейменовує «недружні» країни

Державне ТБ Білорусі підписує Україну як "колишню УРСР".

Державний телеканал Білорусі СТВ (Столичное ТВ) почав перейменовувати країни Європи, які оголосили про запровадження санкцій проти режиму Лукашенка або планують приєднатися до них.

 

Як повідомляє «Україна молода», відповідні підписи країн з’явилися в сюжетах вечірніх новин на державному ТБ Білорусі у суботу ввечері.

 

Зокрема, «дісталося» сусідам Білорусі: Україні, Литві і Польщі.

 

Державне білоруське ТБ підписує ці незалежні держави, як колишні республіки СРСР – «колишня УРСР», «колишня радянська Литовська республіка» або наголошує на належності до соціалістичного табору – «колишня Польська народна республіка».

 

 

При цьому, разом із геотитрами телеканал почав змінювати статуси людей. Так, у новині про ювілей російського актора Армена Джигарханяна його назвали «артистом СРСР».

 

Дивні приписи з'явились на державному телеканалі на тлі двомісячних протестів у Білорусі. Після президентських виборів 9 серпня низка працівників державних медіа у Білорусі звільнились та приєднались до протестів проти Лукашенка.

 

На місце звільнених співробітників до державних ЗМІ запросили російських журналістів. Сам Олександр Лукашенко заявив, що «святе місце порожнім не буває».

 

Як повідомляла «УМ», офіційний Київ має намір долучитися до персональних санкцій, які Європейський Союз запровадив проти Білорусі 1 жовтня та продемонструвати послідовну політику проти сусідньої держави.

 

Санкції розлютили офіційний Мінськ і Лукашенка зокрема.