«Слуга народу» висунула на місцевих виборах понад 30 тисяч кандидатів

15:59, 28.09.2020
«Слуга народу» висунула на місцевих виборах понад 30 тисяч кандидатів

Партія "Слуга народу" висунула 73% кандидатів від максимально можливої кількості.

Партія «Слуга народу» висунула на місцевих виборах 31 527 кандидатів.

 

Як інформує УМ, про це на презентації підсумків висунення кандидатів на чергових місцевих виборах заявив голова партії Олександр Корнієнко.

 

Таким чином, партія висунула 73% кандидатів від максимально можливої кількості. Із них в обласні ради балотуватимуться 1 583 кандидати, у районні ради – 5 268 кандидатів, міські – 10 340, сільські та селищні ради – 6 766 і 7 570. У мери міст, сіл і селищ йдуть 952 кандидати.


Крім того, Корнієнко заявив, що паралельний підрахунок буде проведено в містах-мільйонниках, обласних центрах, зокрема, на виборах до обласних рад.

 

Згідно з останнім опитуванням, на майбутніх місцевих виборах на найбільшу кількість голосів можуть розраховувати партії «Слуга народу» та «Опозиційна платформа — За життя».

 

В Україні 5 вересня офіційно стартувала виборча кампанія місцевих виборів, які призначені на 25 жовтня.

 

Висування кандидатів відбувалося з 15 до 24 вересня. 2 жовтня — оприлюднення інформації про реєстрацію кандидатів у депутати. З цього дня кандидат має право на офіційну агітацію. З 15 жовтня — розсилка іменних запрошень виборцям.

 

24 жовтня — день тиші (заборона на агітацію), а 25-го — самі вибори. Результати виборів будуть відомі 6 листопада.

 

Як повідомляла УМ, президент Зеленський активно агітує за кандидатів від "слуг" у робочих поїздках регіонами, хоча закон забороняє президенту передвиборчу агітацію.

 

Студентський парламент Київського національного університету імені Тараса Шевченка, орган студентського самоврядування, висловив занепокоєння «залученням університету до участі в акції політичної партії».

 

Згідно з відкритим листом студпарламенту, ця акція порушує закон України «Про освіту», згідно з яким політичні партії та їхні члени не мають права втручатися в роботу закладів, а також заборонено функціонування будь-яких політичних об’єднань у закладах освіти. 

 

20 вересня вересня у внутрішньому дворі головного корпусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка кандидат у мери Києва від "Слуги народу" Ірина Верещук представила список кандидатів від "слуг" на виборах до Київради.  Перед тим президент Зеленський активно агітував за партію "Слуга народу" у внутрішньому дворі університету імені Тараса Шевченка.

 

Голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко заявив, що у разі встановлення порушення закону через проведення зборів партії на території головного «червоного» корпусу КНУ імені Тараса Шевченка, партія влади готова понести відповідальність.20 вересня вересня у внутрішньому дворі головного корпусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка кандидат у мери Києва від "Слуги народу" Ірина Верещук представила список кандидатів від партії на виборах до Київради.