В ОП не бачать підстав для вручення звання Героя України морпіху Журавлю - Порошенко

12:35, 22.09.2020
В ОП не бачать підстав для вручення звання Героя України морпіху Журавлю - Порошенко

Петро Порошенко в Дніпрі зустрівся з воїнами-ветеранами

П'ятий Президент України, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко в Дніпрі зустрівся з воїнами-ветеранами російсько-української війни. У музеї "Громадянський подвиг Дніпропетровщини в подіях АТО" Петро Порошенко вшанував загиблих хвилиною мовчання.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє пресслужба "Європейської Солідарності".

 

Серед експозиції в залі пам’яті є й фото розвідника, морського піхотинця Ярослава Журавля, який трагічно загинув у липні цього року під Зайцевим на Донеччині.

 

Лідер "Європейської Солідарності" повідомив, що спілкувався з батьком загиблого воїна Сергієм Журавлем. У Ярослава залишилися дві доньки.

 

Порошенко також нагадав, що "Європейська Солідарність" звернулася до президента Зеленського із вимогою присвоїти звання Герой України сержанту Журавлю. П'ятий президент зазначив, що попри героїзм сержанта Журавля, у президента поки що не побачили підстав для вручення йому високого звання.

В ОП не бачать підстав для вручення звання Героя України загиблому на Донбасі морпіху Журавлю, - Порошенко 03

 

"Я хочу наголосити, що ми не зупинимося. Наші Збройні сили, наші волонтери, наші добровольці і керівництво держави за наших часів своїх не кидали. Як би важко не було – ми своїх витягаємо", – зазначив він.

 

"Ми провели перші засідання Ради національної безпеки і оборони за участю Генерального секретаря НАТО", – нагадав Порошенко біля стенду з фотографіями іноземних політиків, що підтримують Україну, зокрема Генсека НАТО 2009-2014 років Андерса Фог Расмуссена. Лідер політсили також згадав про великого друга України, американського сенатора Джона Маккейна, з яким у 2016 році побував у зоні бойових дій.

В ОП не бачать підстав для вручення звання Героя України загиблому на Донбасі морпіху Журавлю, - Порошенко 01

 

Біля стенду з дитячими малюнками, які з перших днів війни передавали з усіх регіонів України на фронт, Порошенко окремо зупинився і сказав: "З’являється сенс – навіщо військовим воювати за свою країну".

В ОП не бачать підстав для вручення звання Героя України загиблому на Донбасі морпіху Журавлю, - Порошенко 05

 

Як повідомляла УМ, депутати від партії «Європейська Солідарність» ініціюють присвоєння загиблому морпіху Ярославу Журавлю звання Герой України.

 

Ярослав Журавель - сержант-розвідник 35-ї бригади морської піхоти ВМС ЗСУ. 13 липня він брав участь в евакуаційній операції тіла загиблого розвідника Дмитра Красногрудя. 

Того дня російські окупаційні війська підступно обстріляли евакуаційну групу, які були в білих касках. Після обстрілу поранений Ярослав залишався на полі бою без допомоги кілька днів.
 
Як засвідчило відео з безпілотного літального апарата, поранений сержант був живий, зупиняв собі кровотечу джгутом та шукав укриття. Однак вижити йому не вдалося.
 
Тіло сержанта передали на контрольовану територію лише через тиждень.
 
Батько Ярослава Журавля - Сергій Журавель звинувачує керівництво держави у смерті сина і прокляв президента Зеленського.