Юрченко втратив етичні підстави бути нардепом – Офіс Президента

12:53, 17.09.2020
Юрченко втратив етичні підстави бути нардепом – Офіс Президента

В ОПУ, проте, наголошують на презумпції невинуватості і сподіваються, що Юрченко буде співпрацювати зі слідством.

В Офісі Президента відреагували на корупційний скандал з нардепом від "Слуги народу" Олександром Юрченком. У ОПУ зазначили, що жодних виправдань вчинку парламентаря бути не може і він втратив будь-які етичні підстави бути народним обранцем.


Найбільше, зазначили у президента Зеленського, обурливою є поведінка самого Юрченка та його помічника. Відповідну заяву оприлюднили на сайті ОПУ.

 

"Юрченко у свої 32 роки поводиться так, ніби він повністю пропустив увесь політичний розвиток нашого суспільства після 2014 року. Не побачив, не зрозумів, не навчився. Жодного виправдання цьому бути не може", - мовиться у заяві пресслужби Офісу Президента.

 

В Офісі Президента оцінили діяльність НАБУ ТА САП з викриття аналогічних справ. У Зеленського сподіваються, що матеріалів буде достатньо, аби довести відповідні звинувачення у суді. Щодо самого Юрченка – то у нього нема більше права бути народним обранцем.

 

"З політичної й моральної точок зору, враховуючи наведений НАБУ відеоматеріал, пан Юрченко втратив етичні підстави бути депутатом Верховної Ради. Влада – не місце для "плюшок", - сказали в Офісі Президента.

 

В ОПУ, проте, наголошують на презумпції невинуватості і сподіваються, що Юрченко буде співпрацювати зі слідством.


НАБУ 15 вересня опублікувало відео, на якому детектив під прикриттям передає 13 тисяч доларів помічнику Юрченка. Ймовірно, що хабар посередник повинен був передати своєму керівнику.

 

Ці гроші нардепу начебто заплатили за внесення змін у законодавство про побутові відходи. Згодом мали додати ще 200 тисяч доларів.

 

Детективи НАБУ оголосили підозру помічнику нардепа. Його взяли під варту з можливістю внесення застави у розмірі 1,5 мільйона гривень.

 

Спочатку в Офісі генпрокурора заявили, що інформація про причетність Юрченка до хабарництва провокативна і генпрокуратура не отримувала матеріалів по цій справі.

 

Проте вже 17 вересня Венедіктова повідомила, що підозру Юрченку таки підписала. Прокурори клопотатимуть про тримання під вартою.

 

Володимир Зеленський звернувся до посадовців та депутатів зі словами: «За хабарництво буде дуже боляче».