Допит Богдана: про зрив спецоперації щодо «вагнерівців» дізнався з преси

13:54, 14.09.2020
Допит Богдана: про зрив спецоперації щодо «вагнерівців» дізнався з преси

Андрія Богдана допитали у ДБР щодо "вагнерівців".

Колишній глава Офісу президента, скандально відомий юрист Андрій Богдан не навів слідчим ДБР доказів того, що спецоперацію СБУ по затриманню «вагнерівців» нібито зірвали високопоставлені «кроти» на Банковій.

 

Як повідомляє «Україна молода», Андрій Богдан заявив, що про зрив спецоперації дізнався зі ЗМІ під час допиту в ДБР у понеділок.

 

Зокрема, Державне бюро розслідувань повідомляє, що на допиті Богдан не надав ніяких доказів протиправних контактів та дій українських чиновників з російськими органами влади.

 

Зазначається, що слідчий Державного бюро розслідувань 14 вересня провів допит Богдана як свідка щодо відомих йому обставин можливих контактів українських посадовців з російськими органами влади, про які він повідомив у своєму інтерв’ю одному з українських видань.

 

"На офіційному допиті свідок повідомив, що такою інформацією не володіє, підтверджень і доказів у нього немає, а про можливі незаконні дії українських посадових осіб він дізнався з відкритих джерел і засобів масової інформації", - наголосили у бюро.

 

Тоді як сам Богдан після завершення допиту в ДБР заявив журналістам, що рекомендував слідству допитати учасників "відомої наради", яка відбулася в Офісі президента України 22 або 23 липня цього року.

 

Пан Богдан зазначив, що його допитували в рамках кримінальної справи, зареєстрованої 19 серпня, яка стосується "вагнерівців".

 

Раніше Андрій Богдан в інтерв'ю Дмитру Гордону 9 вересня заявив, що Василя Бурбу звільнили з Головного управління розвідки Міноборони України через спецоперацію з метою затримати найманців "ПВК Вагнера", яка провалилася через один дзвінок.

 

Богдан заявив, що він знає, "хто дзвонив і куди дзвонив", і що дзвонила людина "з найближчого" оточення Зеленського.

 

Як повідомляла «УМ», народні депутати фракції "Європейська Солідарність" вимагають створити тимчасову слідчу комісію Верховної Ради щодо обставин провалу операції українських спецслужб під час запланованого затримання російських найманців-«вагнерівців», які вбивали захисників України на Донбасі.

 

За неофіційними даними, українські спецслужби готували масштабну операцію із затримання групи бойовиків ПВК Вагнера, для чого виманили їх до Білорусі. Однак після того, як силовики доповіли про ці плани Офісу президента, спецоперація провалилася.

 

Герой України Григорій Омельченко у низці публікацій для "УМ", прямо називає "кротами", які "злили" інформацію про спецоперацію Москві - пана Єрмака, а відтак, і президента Зеленського, який його "покриває" у цьому скандалі.