Ірина Венедіктова не писала заяву про відставку

18:25, 12.09.2020
Ірина Венедіктова не писала заяву про відставку

Генпрокурорка Ірина Венедіктова вітає свого нового заступника Максима Якубовського. (Фото Офісу генпрокурора)

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова спростувала чутки про свою можливу відставку і стверджує, що не писала відповідну заяву, бо не планує йти з посади.

 

Як передає «Україна молода», про це генпрокурорка розповіла в інтерв'ю в ефірі ток-шоу "Свобода слова з Савіком Шустером".

 

«Я можу сказати знову ж таки лише за себе. Заяву за власним бажанням я не писала ні вчора, ні тиждень тому, ні місяць, ні коли мене призначали на посаду. Такої заяви не існує. Більш того хочу повідомити що я її і не збираюся писати, тому що це безвідповідально», - наголошує пані Венедіктова.

 

За її словами, на Різницьку вона прийшла, щоб провести зміни в органах прокуратури.

 

«Я не прийшла посидіти в кріслах, я прийшла змінити. У мене є шанс і я його не втрачу. Якщо Верховна Рада прийме рішення що генеральному прокурору Венедіктовій пора вже йти, вони це зроблять в визначеному законом порядку», - зазначає генпрокурорка.

 

Ірина Венедіктова наголосила, що поки Верховна Рада не виявить свою волю, вона залишаюся на посаді генерального прокурора.

 

Як повідомляла «УМ», днями генпрокурорка Венедіктова представила колективу генпрокуратури свого нового заступника – Максима Якубовського, який свого часу був юристом одіозного політика, кума Путіна Віктора Медведчка.

 

Низка громадських організацій закликали Офіс генпрокурора звільнити Якубовського, враховуючи його неоднозначну репутацію.