Місцеві вибори 25 жовтня завадить провести лише надзвичайний стан

08:26, 31.08.2020
Місцеві вибори 25 жовтня завадить провести лише надзвичайний стан

Президент Зеленський виступає на фоні виборчої атрибутики партії «Слуга народу» і партійного слогану «Зе! Місцеві». (Фото з ФБ-сторнки партії "Слуга народу")

Уряд України передбачив, що місцеві вибори будуть проведені 25 жовтня навіть у регіонах, позначених червоним рівнем небезпеки поширення коронавірусу під час так званого адаптивного карантину.

 

Завадити проведенню місцевих виборів може лише введення надзвичайного стану в Україні, або в окремих регіонах.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко у коментарі програмі "Факти тижня" на телеканалі ICTV.

 

«Якщо не буде введено надзвичайного стану, то вибори будуть проведені, в тому числі, в червоній зоні», - сказав пан Ляшко.

 

І додав: «Ми зараз вже напрацювали всі рекомендації, за приклад брали вибори Польщі, взяли їхній досвід».

 

Зазначимо, що у неділю Центральна виборча комісія оголосила з 5 вересня початок виборчого процесу місцевих виборів, призначених на 25 жовтня.

 

Раніше експерти звернули увагу на ті факти, що президент Володимир Зеленський порушує виборче законодавство: ще до початку виборчого процесу почав активно їздити регіонами і виступати на фоні виборчої атрибутики партії «Слуга народу» і партійного слогану «Зе! Місцеві».

 

Як повідомляла «УМ», 9 серпня ЦВК дійшла висновку про неможливість проведення місцевих виборів в окремих територіальних громадах Донецької та Луганської областей на підконтрольній Україні території поблизу лінії зіткнення.

 

Глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук заявив, що на останньому засіданні групи 19 серпня Росія поставила ультиматум про зміну Верховною Радою постанови про місцеві вибори в Україні 2020 року, щоб вибори проводилися також на території ОРДЛО.