За суверенітет: нардепи вимагають від СБУ відкрити справу проти Волошина

20:02, 21.07.2020
За суверенітет: нардепи вимагають від СБУ відкрити справу проти Волошина

Під час затримання чоловіків депутат Олег Волошин нецензурно лаючись вдарив в обличчя одного з них - ветерана АТО.

Народні депутати з різних фракцій звернулися до голови Служби безпеки Івана Баканова з вимогою відкрити кримінальне провадження щодо скандальних висловлювань нардепа від ОПЗЖ Олега Волошина про відсутність в Україні суверенітету.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це поінформувала співголова фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко у вівторок ввечері.

 

«Як і обіцяли, звернулися до керівництва СБУ з вимогою порушити справу за злочин у ВР, коли депутат заперечував суверенітет України, а це – державна зрада», - написала Ірина Геращенко у Facebook  і виклала копію звернення.

 

Депутатка від «ЄС» подякувала колегам з «різних фракцій», які підписали звернення.

 

 

У вівторок, 21 липня вранці Волошина за сепаратистські висловлювання облили зеленкою під Радою перед позачерговою сесією.

 

Згодом поліція затримала двох нападників. Водночас, стало відомо, що під час затримання депутат Олег Волошин нецензурно лаючись вдарив в обличчя одного з них - ветерана АТО.

 

При цьому, чоловіка в цю мить тримали поліцейські, він не міг захиститися. Правоохоронці на це не відреагували і дали недоторканному депутату піти.

 

Як повідомляла «УМ», 17 липня під час розгляду проєкту постанови №3736 про заяву Верховної Ради щодо нелегітимного проведення загальноросійського голосування за поправки до Конституції Російської Федерації на тимчасово окупованій території України – в АР Крим та місті Севастополі – Олег Волошин заявив, що український суверенітет "відданий повністю зовнішньому управлінню", а "країна, в якій немає суверенітету, не може відновити суверенітет над українським Кримом".

 

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков закликав народних депутатів не порушувати питання, які будуть ставити під сумнів незалежність, державний суверенітет, свободу і територіальну цілісність України.

 

Згодом члени фракцій "Голос", "Європейська солідарність", "Слуга народу" та депутатських груп "Партія "За майбутнє" та "Довіра" вимагали від спікера "належної реакції" на заяву депутата ОПЗЖ, скерування запитів у правоохоронні органи з цього приводу.

 

Співголова групи "За майбутнє" Тарас Батенко назвав слова Волошина "плювком представника п'ятої колони в українському парламенті тисячолітній історії України" і мільйонам українців, які боролися за незалежність своєї держави. Він висловив переконання, що така людина не може бути народним обранцем Української держави.