Ексочільник Укравтодору Славомір Новак затриманий у Гданську

10:17, 20.07.2020
Ексочільник Укравтодору Славомір Новак затриманий у Гданську

Славомір Новак підозрюється у відмиванні грошей і керівництві організованим злочинним угрупуванням.

Центральне антикорупційне бюро Польщі затримало колишнього міністра транспорту країни та колишнього голову Укравтодору Славоміра Новака та ще двох осіб у Гданську.

 

Як передає «Україна молода», про затримання пана Новака повідомив речник  міністра-координатора спеціальних служб Польщі Станіслав Жарин в соцмережах у понеділок вранці.

 

"Гданське Центральне антикорупційне бюро затримало колишнього члена Сейму Республіки Польща, колишнього міністра транспорту, колишнього голову Державної служби автомобільних доріг України (Укравтодор) Славоміра Н. (Новака - Ред.), а також Даріуша З., колишнього командира JW "GROM" та підприємця з Гданська Яцека П. Детальніше невдовзі!" - написав пан Жарин.

 

Як пише Gazeta Wyborcza, Новака підозрюють в корупції, відмиванні грошей і керівництві організованим злочинним угрупованням.

 

Прокуратура повідомляє, що затримання є результатом міжнародного розслідування, проведеного спільною групою прокурорів з Польщі та України, Центрального антикорупційного бюро Польщі та Національного антикорупційного бюро України.

 

У районній прокуратурі Варшави Новаку загрожують 6 обвинувачень, пов’язаних з періодом, коли він відповідав за Укравтодор, пише видання.

 

 

Нагадаємо, у жовтні 2016 року Славомір Новак став виконувачем обов'язків глави Укравтодору та отримав українське громадянство.

 

У вересні 2019 року НАЗК оголосило, що порушило справу у зв'язку з поданням неправдивої декларації Новаком, стверджуючи, що він недооцінив вартість свого автомобіля та приховав кошти на банківських рахунках.

 

Через два тижні Славомір Новак пішов у відставку, мотивуючи це отриманням нової пропозиції про роботу.

 

Пізніше Новак виграв справу проти НАЗК у київському суді.