Голова Окружного адмінсуду Києва Павло Вовк підозрюється у захопленні влади

18:31, 17.07.2020
Голова Окружного адмінсуду Києва Павло Вовк підозрюється у захопленні влади

Голова Окружного адмінсуду Києва Павло Вовк підозрюється у створенні злочинної організації.

Голова Окружного адмінсуду Києва Павло Вовк, його заступник Євген Аблов і ще п’ятеро суддів підозрюються у створенні злочинної організації та захопленні влади.

 

Відповідні підозри їм оголошено представниками Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомляє Центр протидії корупції у п’ятницю.

 

«Нагадуємо, що існування дискредитованого ОАСК – виключна відповідальність Володимира Зеленського. Вперше докази того, як судді цього суду шантажують посадовців та тиснуть на органи влади ми побачили рік тому. І нуль реакції з боку президента. Розформувати суд можна лише через подання главою держави відповідного законопроєкту до Верховної Ради. Але Зеленський зробив вигляд, що нічого не знає про суд», - наголошують у Центрі протидії корупції.

 

Відомо, що детективи НАБУ наразі проводять обшуки в Окружному адмінсуді Києва. Деталі обіцяють оприлюднити згодом.

 

«Детективи НАБУ здійснюють санкціоновані обшуки в приміщеннях Окружного адміністративного суду міста Києва та Державної судової адміністрації для вилучення предметів, речей та документів, що можуть мати значення для кримінального провадження», — лаконічно зазначили у НАБУ.

 

У суді ж заявили, що обшуки пов'язані зі «справами Майдану» і наголосили, що суд продовжив працювати у штатному режимі.

 

«Вкотре слідчі дії проводяться з порушенням територіальної підсудності справи — на підставі ухвали суду (цього разу — Ленінського районного суду м. Кіровограда). Починаючи з 2015 року це не перша спроба дискредитації Окружного адміністративного суду міста Києва в такий спосіб», — йдеться у повідомленні суду.

 

Згодом НАБУ підтвердило інформацію ЦПК. Також підозру вручено голові Державної судової адміністрації Зеновію Холоднюку.

 

Окружний адміністративний суд Києва раніше «прославився» низкою резонансних рішень: так, він визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку, усунув з посади очільницю МОЗ Уляну Супрун, поновив Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби, заморозив перейменування УПЦ МП та зупиняв конкурс на посаду глави митниці, дозволив заступнику глави СБУ Демчині не показувати декларацію, заборонив приватизацію Центренерго та ухвалив чимало інших дивних рішень.