Ексначальник Генштабу ЗСУ Володимир Замана підозрюється у держзраді

20:36, 26.06.2020
Ексначальник Генштабу ЗСУ Володимир Замана підозрюється у держзраді

Ексначальник Генштабу ЗСУ Володимир Замана підозрюється у держзраді

Ексначальник Генерального штабу  Збройних сил України Володимир Заман підозрюється у державній зраді.

 

Як інформує "УМ", про це повідомляє ДБР у п'ятницю. 

 

За даними слідства, Замана був спільником експрезидента України Віктора Януковича та колишніх міністрів оборони України Дмитра Саламатіна та Павла Лебедєва.

 

Як повідомляє Державне бюро розслідувань у разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна. 

 

При цьому прокурори Офісу Генерального прокурора повідомили про зміну раніше повідомленої підозри колишньому начальнику Генерального штабу. Хоча його і до цього підозрювали у державній зраді.

 

Нагадаємо, слідство встановило, що Замана за співучасті з Януковичем та двома колишніми міністрами оборони з 2012 по 2014 роки своїми рішеннями сприяв Росії у проведенні підривної діяльності проти України.

 

Зробив він це за допомогою так званого реформування ЗСУ, коли була скорочена кількість військових, були розформовані окремі військові з’єднання, військові частини та підрозділи, іншим же змінювалися місця їх дислокації. 

 

"Вчинення таких дій на території Автономної республіки Крим надалі призвело до анексії півострову Російською Федерацією", – переконані в ДБР.