Повінь: Зеленський шукає мільярди для подолання наслідків

21:09, 24.06.2020
Повінь: Зеленський шукає мільярди для подолання наслідків

Протягом 22-23 червня було підтоплено майже 200 населених пунктів в Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській та Закарпатській областях. (Фото МВС)

Президент України Володимир Зеленський вважає, що для подолання наслідків повені на Прикарпатті і Буковині може знадобитись не один мільярд гривень.

 

Він також запевняє постраждалих українців, що держава не залишить їх у біді.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це Зеленський заявив у відеозверненні у середу ввечері.

 

“Хочу висловити щирі співчуття родинам загиблих під час негоди й повені на заході країни”, - сказав глава держави.

 

І звернувся до всіх постраждалих: “Хочу запевнити – держава не залишить вас у біді. Ми обов’язково відновимо зруйновані дороги, мости та іншу інфраструктуру. Обов’язково вирішимо питання житла: або відновимо зруйноване, або знайдемо нове”.

 

Президент також запевнив, що окремо вам буде виділено фінансову допомогу: “Ми розуміємо, що для подолання наслідків може знадобитись не один мільярд гривень, але ці кошти обов’язково буде знайдено”.

 

Як повідомляла «УМ», унаслідок сильних злив протягом 22-23 червня було підтоплено майже 200 населених пунктів в Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській та Закарпатській областях. Від стихії загинуло три особи. Одна зникла безвісти.

 

При цьому, прем’єр-міністр Денис Шмигаль навіть перебуваючи на місці НП, не зміг визнати, що однією з головних причин повеней на Буковині і Прикарпатті є варварські  вирубки лісів, хоча це очевидно для більшості фахівців.