Справа Злочевського: Офіс генпрокурора шукає «перевертнів» у власних лавах

19:51, 13.06.2020
Справа Злочевського: Офіс генпрокурора шукає «перевертнів» у власних лавах

Хабар у розмірі 6 млн доларів — це рекордна сума пропонованого хабаря в історії України. (Фото НАБУ)

Офіс генпрокурора проводить службове розслідування факту втручання до Єдиного реєстру досудових розслідувань для перевірки закриття справи ексміністра екології часів Януковича Миколи Злочевського.

 

Йдеться про заяву керівників САП і НАБУ, які здивовані тим, що окремі працівники Офісу генпрокурора ймовірно сприяли хабарникам у так званій справі Злочевського.

 

Як передає «Україна молода», про це повідомляє Офіс генпрокурора у суботу.

 

"За попередніми даними, працівником Офісу генпрокурора був здійснений вхід до ЄРДР для перевірки інформації про закриття кримінального провадження за підозрою ексміністра екології. Наразі встановлюється коло причетних до втручання в ЄРДР осіб. У разі підтвердження інформації, вирішуватиметься питання щодо їх відсторонення від займаних посад та притягнення до відповідальності", - наголошують на Різницькій.

 

Як повідомляла «УМ», люди Злочевського пропонували за закриття провадження 6 мільйонів доларів керівнику САП Назару Холодницькому та керівництву НАБУ, щоб їхній патрон міг повернутися в Україну до дня народження 14 червня і відсвяткувати.

 

Хабар у розмірі 6 млн доларів — це рекордна сума пропонованого хабаря в історії України. Ці кошти тепер поповнять бюджет України.

 

Микола Злочевський виїхав з України наприкінці 2014 року після того, як набув статусу підозрюваного у незаконному збагаченні. У січні 2015 року ГПУ оголосила його у розшук. Восени 2016 року з сайту МВС була знята інформаційно-статистична картка про розшук ексміністра. Інформація про припинення розшуку була внесена на підставі надісланої з Генпрокуратури постанови про скасування державного розшуку Злочевського.