Допит в ДБР не відбувся: Порошенко прийшов з карикатурами на Зеленського

12:05, 10.06.2020
Допит в ДБР не відбувся: Порошенко прийшов з карикатурами на Зеленського

Виставка карикатур на Зеленського і керівництво ОГУ і ДБР. (Фото з ФБ-сторінки Ірини Геращенко)

Народні депутати "Європейської солідарності" зібралися зранку 10 червня біля будівлі Державного бюро розслідувань, де на 11 годину запланований допит колишнього президента Петра Порошенка, з виставкою карикатур на політиків та посадовців.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє "Європейська солідарність"

 

"Вони дуже добре вивчили мою роботу під час президенства, а я працював до 3, 4, 5 ранку. Так, я не так швидко втомлююся як Володимир Олександрович", - сказав Порошенко. 

 

 

Петру Порошенку намагалися вручити підозру у будівлі Державного бюро розслідування, але він покинув приміщення.

 

За словами адвоката Порошенка Іллі Новікова, підозру намагалися вручити у справі щодо призначення заступника керівника Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка. 

 

Новіков зазначив, що за законом, підозру народному депутату має вручати особисто генпрокурор Ірина Венедіктова. Оскільки підозру намагалась вручити неуповноважена особа, Порошенко покинув будівлю ДБР.

 

Допит Порошенка у ДБР, який призначили на 10 червня на 11.00, не відбувся.

 

 

Крім того, Печерський районний суд міста Києва ухвалив рішення про примусовий привід п’ятого президента України Петра Порошенка для допиту у якості свідка.

 

Трансляцію з місця події ведуть телеканали "Прямий" та "5 канал". Також на вернісаж прибули нардепи "Євросолідарності" - Олексій Гончаренко, Артур Герасимов.

 

 

Як повідомляла «УМ», 22 травня Порошенка викликали на допит до ДБР в якості свідка у справі про нібито незаконне переміщення через кордон 43 картин відомих художників.

 

Натомість Порошенко відкрив виставку картин, які фігурують у провадженні, у музеї Гончара. Поруч із картинами були розміщені митні декларації, які підтверджували законність їхнього придбання і ввезення в Україну.

 

Згодом до музею Івана Гончара увірвалися співробітники ДБР, без відповідного рішення суду, які вивезли митні декларації на картини.

 

Пізніше музей Івана Гончара повідомив, що Державне бюро розслідувань арештувало приватну колекцію картин родини п’ятого президента Петра Порошенка.