Зеленський планує легалізувати приватні армії

19:48, 05.06.2020
Зеленський планує легалізувати приватні армії

Напередодні Володимир Зеленський вправлявся у стрільбі з лука у фортеці Кам'янця-Подільського. (Фото Офісу президента)

Керівництво держави планує узаконити діяльність приватних військових компаній в Україні. Наразі розробляється щонайменше два відповідних законопроєкти.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це заявив президент Володимир Зеленський на першому засіданні Консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України у п’ятницю.

 

Зокрема, глава держави запропонував учасникам Консультативної ради долучитися до напрацювання законопроєкту щодо діяльності приватних військових компаній.

 

«Є два проєкти закону про приватну армію, які ще не зареєстровані в парламенті. В одному з них не передбачено жодних обмежень. Це законопроєкт про те, щоб та чи інша бізнес-група могла офіційно зробити для себе приватну армію. А це дуже небезпечно», — сказав президент.

 

Він додав, що Консультативна рада у справах ветеранів могла б допомогти розробити збалансований законопроєкт.

 

Також Зеленський вважає, що першочергові законодавчі напрацювання Раді варто запропонувати вже найближчим часом, щоб парламент устиг ухвалити їх до закриття поточної сесії.

 

 

На думку президента, зрозуміти проблеми ветеранів та сімей героїв, які загинули за незалежність нашої держави, можуть лише безпосередні учасники бойових дій. Тому одним із завдань ради стане напрацювання відповідного плану роботи з подолання проблем ветеранів.

 

І зауважив, що першочергові законодавчі напрацювання Раді варто запропонувати вже найближчим часом, щоб парламент устиг ухвалити їх до закриття нинішньої сесії.

 

Голова Консультативної ради Сергій Куніцин, у свою чергу, зазначив: «Для нас головне, щоб нас підтримували в тому, що стосується учасників бойових дій, сімей загиблих і військовополонених. Щоб усе це проходило наші експертні оцінки. Тоді й вам буде легше, і нам перед бійцями не соромно».