Яценюк піарився поруч з Аваковим і Степановим на Буковині

14:09, 23.05.2020
Яценюк піарився поруч з Аваковим і Степановим на Буковині

Що у поїздці урядовців до Чернівецької області робив Арсеній Яценюк, який разом із Арсеном Аваковим належить до партії «Народний Фронт»?

Партія «Слуга народу» обурена тим фактом, що експрем’єр Арсеній Яценюк їздив у складі урядової делегації – разом з міністром МВС Арсеном Аваковим, міністром охорони здоров’я Максимом Степановим та міністром Кабміну Олегом Немчіновим до своєї рідної Чернівецької області 21 травня.

 

Мета робочої поїздки урядовців: оцінити на місці ситуацію з поширенням коронавірусу на Буковині, оскільки саме цей регіон найбільше в Україні потерпає від пандемії.

 

Що у цій поїздці робив Арсеній Яценюк, який разом із Арсеном Аваковим належить до партії «Народний Фронт», і чи бува не піарився за державний кошт? – питання, яке цікавить «слуг народу».

 

Як повідомляє «Україна молода», про це йдеться у заяві партії «Слуга народу», оприлюдненій у суботу.

 

Нардепи фракції "Слуга народу" звернулися до прем'єра Дениса Шмигаля з проханням пояснити ситуацію щодо поїздки експрем'єра Арсенія Яценюка на рідну Буковину і в якому статусі він там «розбирався з епідемічною ситуацією».

 

Зокрема, обранці просять прем’єр-міністра Шмигаля надати інформацію щодо наступних запитань:

 

На якій правовій підставі Арсеній Яценюк користувався службовим авіатранспортом МВС чи будь-якого іншого міністерства або ж відомства України?

 

Чи обіймає Арсеній Яценюк будь-яку офіційну посаду в МВС або в іншому міністерстві чи відомстві, що дає йому право виступати на офіційному пресбрифінгу членів уряду?

 

Яка посадова особа дозволила допустити Арсенія Яценюка до користування службовим авіатранспортом?

 

Чи здійснювалася будь-яка оплата за користування службовим авіатранспортом для приватної особи Арсенія Яценюка?"

 

Як повідомляла «УМ», міністрів Авакова і Степанова у Чернівцях люди зустріли з обуренням і влаштували пікет під стінами облдержадміністрації.

 

Колишній прем'єр Ареній Яценюк був присутній на всіх зустрічах урядовців у якості засновника фонду для допомоги чернівецьким лікарням. Утім, добре відомо, що Яценюка і Авакова поєднує партія «Народний Фронт».