Анатолій Матвієнко заповів поховати його біля батьків у Бершаді, фото

13:31, 22.05.2020
Анатолій Матвієнко заповів поховати його біля батьків у Бершаді, фото

Анатолій Матвієнко хотів знайти спокій біля могил батьків у рідному місті Бершадь на Вінниччині.

Відомий український політик і патріот, народний депутат кількох скликань Анатолій Матвієнко, який помер у віці 67 років у Києві в ніч на п’ятницю, заповідав поховати його біля могил батьків у рідному місті Бершадь на Вінниччині.

 

Анатолій Матвієнко тривалий час боровся з онкологічною хворобою, тому мав час повідомити рідним і близьким свою останню волю.

 

Про це повідомляє «Україна молода» в п’ятницю.

 

Зокрема, про бажання Матвієнка знайти спокій поблизу церкви у Бершаді, яку було побудовано завдяки йому, повідомили земляки політика з Вінниччини.

 

Так, спільнота «Громада Бершадського району» зазначила у Facebook: «Сьогодні вночі стало відомо, що в Києві після важкої хвороби помер на 68-му році життя відомий український політик, уродженець Бершаді, екснародний депутат і колишній губернатор Вінниччини Анатолій Сергійович Матвієнко. Він у рідній Бершаді побудував церкву і заповів поховати його біля батьків на цьому кладовищі».

 

 

Нагадаємо, що одним з перших на сумну новину про смерть щирого патріота Анатолія Матвієнка відреагував народний депутат від фракції «Європейська Солідарність» Микола Княжицький

 

«Помер Анатолій Сергійович Матвієнко. Він завжди був патріотом і справжнім українцем. У незалежній Україні завжди був одним з лідерів національно-демократичних сил. Анатолій Матвієнко любив і підтримував українську культуру, історичні дослідження. У нього завжди була мрія об‘єднати українські церкви, бачити Україну сильною і соборною», - написав Княжицький.

 

Прикарпатський журналіст Олександр Масляник нагадує, що завдяки Матвієнку і ентузіастам з Коломиї (Національний музей народного мистецтва Гуцульщини і Покуття) у Тишківцях на Івано-Франківщині відкрито музей-садибу родини Шухевичів.

 

«25 років на Прикарпатті ніхто не брався за цей проект, а Матвієнко з однодумцями - зробили за два роки! Великий Українець! Велика втрата. Вічная пам'ять!», - написав пан Масляник.

 

Анатолій Матвієнко з дружиною Ольгою на Форумі українських родин у селі Тишківці Івано-Франківської області, червень 2019 р.

 

Пан Матвієнко був також очільником благодійного фонду “Україна Інкогніта”. Цей фонд фінансував мистецький фестиваль “Порто Франко”, який проходив в Івано-Франківську. Крім цього, Матвієнко був одним із ініціаторів створення проекту «Єврокарпатська ініціатива», спрямованого на розвиток регіону.

 

 Як повідомляла «УМ», Анатолій Матвієнко помер через онкологічну хворобу в Києві в ніч на 22 травня.

 

Політик народився 22 березня 1953 року у місті Бершадь Вінницької області в сім’ї робітника. Батько — Сергій Кузьмович, мати — Марія Павлівна.

 

Кандидат політичних наук (2010). Ексголова та ексзаступник голови партії Українська платформа «Собор».