Політик Анатолій Матвієнко помер через онкологію

10:15, 22.05.2020
Політик Анатолій Матвієнко помер через онкологію

Анатолій Матвієнко пішов у засвіти.

Український політик, народний депутат кількох скликань Анатолій Матвієнко, який боровся з важкою хворобою, помер у віці 67 років.
 

Про смерть політика одним з перших повідомив священик Руслан Озарко у соцмережах.

 

"Сьогодні відійшов до вічності п. Анатолій Матвієнко. Дякуємо Вам, Анатолію Сергійовичу, за Ваше служіння. Вічна пам’ять", - написав Озарко.

 

Нардеп Микола Княжицький написав з приводу смерті відомого політика і патріота: «Помер Анатолій Сергійович Матвієнко. Він завжди був патріотом і справжнім українцем, у незалежній Україні завжди був одним з лідерів національно- демократичних сил. Анатолій Матвієнко любив і підтримував українську культуру, історичні дослідження. У нього завжди була мрія об‘єднати українські церкви, бачити Україну сильною і соборною. У минулому році разом святили паски у церкві на Аскольдовій могилі».

 

У коментарях до посту, на питання одного з користувачів про причини смерті пана Матвієнка, Микола Княжицький відповів: "Онкологія".

 

 

Прикарпатський журналіст Олександр Масляник нагадує, що завдяки йому і ентузіастам з Коломиї (Національний музей народного мистецтва Гуцульщини і Покуття) у Тишківцях на Івано-Франківщині відкрито музей-садибу родини Шухевичів.

 

«25 років на Прикарпатті ніхто не брався за цей проект, а Матвієнко з однодумцями - зробили за два роки! Великий Українець! Велика втрата. Вічная пам'ять!», - написав пан Масляник.

 

Анатолій Матвієнко був також очільником благодійного фонду “Україна Інкогніта”. Цей фонд фінансував мистецький фестиваль “Порто Франко”, який проходив в Івано-Франківську. Крім цього, Матвієнко був одним із ініціаторів створення проекту «Єврокарпатська ініціатива», спрямованого на розвиток регіону.

 

 

Анатолій Матвієнко народився 22 березня 1953 року у місті Бершадь Вінницької області.

 

У 2004 році під час президентських виборів Матвієнко керував Харківським регіональним виборчим штабом Віктора Ющенка. У 2006-2007 роках - народний депутат 5 скликання від блоку “Наша Україна” (№12 у списку), член УРП “Собор”.

 

У 2007 році був обраний народним депутатом 6 скликання від блоку “Наша Україна - Народна Самооборона” (№22 у списку) як голова Української республіканської партії “Собор”.

 

У 2012 році балотувався до Верховної Ради за 17 округом (Вінницька область) як самовисуванець та член партії “Українська платформа “СОБОР”.

 

Народний депутат Верховної Ради 8 скликання. Обраний у 2014 році від партії “Блок Петра Порошенка” (№32 у списку), був членом партії.