Міністрів Авакова і Степанова на Буковині зустріли з обуренням

17:44, 21.05.2020
Міністрів Авакова і Степанова на Буковині зустріли з обуренням

Наразі в Україні виявили 19706 хворих на коронавірус, з них 2842 - в Чернівецькій області.

Люди  влаштували пікети під стінами ОДА у Чернівцях, де сьогодні перебувають з робочою поїздкою міністр охорони здоров'я Максим Степанов, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і міністр Кабміну Олег Немчінов.
 

Як інформує УМ, про це повідомляє місцеве видання "Молодий буковинець".

 

"У Чернівцях кілька груп мешканців влаштували пікет під стінами обласної державної адміністрації, де сьогодні перебувають три міністри", - йдеться в повідомленні.

 

Зазначається, що серед учасників акції протесту - жителі Сокирянського району і міста Новодністровськ, які висловлюють обурення через затверджений новий перспективний план Буковини. Інша група людей висловлює обурення через ліквідацію дитячого протитуберкульозного санаторію "Садгора" у Чернівцях.

 

Повідомляється, що пікетувальникам вдалося поспілкуватися з міністром внутрішніх справ. Щодо об'єднання Новодністровська з іншими населеними пунктами (а не створення ОТГ з одного міста, як передбачено новим Перспективним планом) Аваков поінформував, що у Чернівецькій ОДА міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов поспілкувався з представниками чотирьох громад. 

 

Завтра це питання обговорюватиметься в Києві за участю міністра розвитку громад і територій Олексія Чернишова. Також міністр пообіцяв особисто відвідати Новодністровськ.

 

Щодо санаторію, то він запропонував буковинцям поспілкуватися з міністром Степановим під час брифінгу.

null

                                           Фото: пресслужба МВС

 

Чернівецька область - це регіон, який найбільше потерпає від коронавірусу і на сьогоднішній ранок із 19 тисяч 706 хворих - 2 842 людини захворіли саме в Чернівецькій області.

 

"Я повинен сказати, що дуже важливо самому на місці оцінити ситуацію, поспілкуватися, перш за все, з нашими лікарями, з нашими медичними працівниками, побачити на власні очі, як це відбувається, чого їм не вистачає, яка потрібна ще допомога. І також буду користуватися нагодою оцінити другий етап медичної реформи", - додав Степанов.

 

Додамо, що через важку ситуацію з коронавірусом в Чернівецькій області в регіон направили санітарний вертоліт

 

"За рейс може перевозити 4-6 хворих на відстань до 1200 км. Якщо ситуація загостриться, а лікарні будуть перевантажені, область скористається цією перевагою", - зазначив Аваков.

 

Вертоліт брав участь у миротворчих місіях ООН і в останній раз працював в Малі. Його передали ДСНС, вертоліт обладнано ізоляційної капсулою BIO-BAG EBV-30/40, біозахисними комплектами, знезаражувальним душем, ізоляційною камерою і спеціальним модулем, в якому фіксується капсула в польоті.

 Арсен Аваков у Чернівецькій області ознайомився з роботою лікарів під час пандемії, оглянув наявні засоби індивідуального захисту та ознайомився з протоколами лікування COVID-19.

 

"Ознайомившись із роботою шпиталю та поспілкувавшись із персоналом, можу сказати, що лікарі та медсестри, які працюють з пацієнтами з коронавірусную інфекцією, повністю забезпечені засобами індивідуального захисту, всім необхідним обладнанням та ліками. Під час лікування пацієнтів з COVID-19 медперсонал користується виключно масками багаторазового використання зі змінними фільтрами 3М, вони надійні та комфортні. Лікарі дотримуються протоколу лікування пацієнтів з COVID-19", - розповів міністр.

 

Аваков за сумлінне ставлення до виконання службових обов'язків, ініціативу та наполегливість, вагомий особистий внесок у розвиток і зміцнення відомчої медичної служби вручив медикам цінні подарунки - наручні годинники.

 

 

Наразі в Україні виявили 19706 хворих на коронавірус, з них 2842 - в Чернівецькій області.

 

"Це близько 14% від загальної цифри по країні. Сьогодні я особисто відвідаю лікарні визначені для лікування COVID-19. Перевіримо роботу закладів, стан забезпеченості їх усім необхідним для лікування хворих на коронавірус, поспілкуємося з медпрацівниками", - сказав Степанков.