Порошенко здобув безвіз, а Зеленський влаштував «безвиїзд» — Геращенко

12:42, 11.05.2020
Порошенко здобув безвіз, а Зеленський влаштував «безвиїзд» — Геращенко

Зауважимо, безвіз дозволяє українцям перетинати кордон з країнами Євросоюзу і перебувати на їх території до 90 днів упродовж кожних 180 днів.

П’ятий Президент Петро Порошенко здобув для України безвіз, незважаючи на збройну агресію Росії на Донбасі. А Зеленський, прикриваючись пандемією COVID-19, обмежує право на вільне пересування для українців.

 

Про це пише співголова фракції "Європейська Солідарність" Ірина Геращенко на своїй сторінці в мережі Facebook.

 

"Ми пишалися, що вибороли безвіз. Я тоді виграла безліч парі, навіть деякі найближчі друзі не вірили, що ЄС надасть Україні безвіз в шенгенській зоні в період агресії на Донбасі. В Ризі, на саміті Східного партнерства Порошенко зробив неймовірне і добився вилучення політичного пункту з безвізової угоди – про прив’язку відкриття кордонів до закінчення війни на Донбасі", – наголосила вона.

 

Геращенко пише, що натомість у Зеленського посилюють контроль за україцями і вибудовують авторитарну державу, обмежуючи права і свободи.

 

"Зеленський і ко будують безвиїзд, нову стіну і завісу. Й карантин тут ні до чого. Під приводом боротьби з COVID ці хлопці знищують демократію і громадянські свободи. Це їх ідеологія – взяти під контроль все: ваше спілкування, ваші пересування світом, ваше життя, все. Так будуються тоталітарні держави. Ми готуємо відповідні запити до уряду і вимагаємо негайних роз‘яснень від МЗС: що взагалі відбувається", – повідомила Ірина Геращенко.

 

Нагадаємо, 11 червня 2017 року набуло чинності рішення Ради Європейського Союзу про запровадження безвізового режиму для короткострокових поїздок громадян України до 30 країн Євросоюзу та Шенгенської зони.

 

Перемовини щодо безвізу тривали понад десять років, і саме за керівництва Петра Порошенка Київ виконав останні вимоги ЄС. З початку дії режиму ним скористалися вже понад два мільйони українців.

 

 

Зауважимо, безвіз дозволяє українцям перетинати кордон з країнами Євросоюзу і перебувати на їх території до 90 днів упродовж кожних 180 днів. Щоб здійснити подорож, потрібен лише український закордонний біометричний паспорт. Безвіз діє з 30 країнами ЄС, крім Великої Британії та Ірландії, а ще – Швейцарія, Ліхтенштейн, Ісландія та Норвегія. З початку дії режиму ним скористалися вже понад два мільйони українців.

 

Окрім того, безвіз посприяв залученню в Україну лоукостерів, які забезпечили українців дешевими авіаквитками в різні куточки світу.

 

Як повідомляла "УМ", глава МЗС Дмитро Кулеба запевняє, що нібито не існує обмежень щодо виїзду українців за кордон.

 

Раніше президент Зеленський запевнив, що не блокує виїзд заробітчан за кордон, бо рабства в Україні немає