Місцеві вибори-2020 відбудуться 25 жовтня

21:25, 06.05.2020
Місцеві вибори-2020 відбудуться 25 жовтня

"Слуги" Олександр Корнієнко і Давид Арахамія нині запевняють, що нібито й не планували партизацію влади в регіонах.

Парламентська монобільшість – фракція «Слуга народу» не планує переносити чи скасовувати місцеві вибори в Україні, проведення яких заплановано 25 жовтня.

 

Відтак, місцеві вибори відбудуться згідно з Конституцією та законами України саме в останню неділю жовтня 2020 року.

 

Як передає «Україна молода», про це заявив голова партії «Слуга Народу» Олександр Корнієнко під час брифінгу з керівником фракції Давидом Арахамією у середу.

 

За його словами, основні позиції Виборчого кодексу зберігаються: «За кілька місяців до голосування несправедливо змінювати виборчі правила».

 

Водночас монобільшість виступає проти бар’єрів чи обмежень для учасників виборів.

 

«Ми переконані, що будь-яка людина має право балотуватись без суттєвих обмежень. Саме тому наполягатимемо на усуненні всіх штучних бар’єрів, що дасть можливість зробити виборчий процес більш доступним», — зазначив Арахамія.

 

Він нагадав, що у Верховній Раді вже проголосували за законопроєкт про зниження застав для кандидатів.

 

Також керівник партії виступає проти того, аби міські голови обов’язково були представниками партій: «Мери — це представники місцевого самоврядування. Вони можуть бути самовисуванцями».

 

Згідно з чинним законодавством, місцеві вибори мають відбутись в останню неділю жовтня п’ятого року повноважень, тобто 25 жовтня 2020 року. Пройти вони мають одночасно на всій території країни — виборці обиратимуть представників місцевих органів влади та міських голів.

 

Зауважимо, що раніше Олександр Корнієнко мав протилежну позицію: "слуги" планували вносити зміни до Виборчого кодексу, які б призвели до так званої партизації влади. Утім, проти цих планів влади публічно виступила низка позапарламентських партій і окремі представники місцевої влади. Після чого фракція "Слуга народу" вимушено відмовилася від партизації влади.