Ексрегіонал Дмитро Святаш отримав громадянство Росії

12:03, 06.05.2020
Ексрегіонал Дмитро Святаш отримав громадянство Росії

Заяву на отримання громадянства РФ писала дружина Святаша – Анжеліка

Колишній народний депутат України від Партії регіонів та «Партії «Відродження» Дмитро Святаш отримав дозвіл на проживання в Росії та отримання російського громадянства.

 

Заяву на отримання громадянства РФ писала дружина Святаша – Анжеліка. Саме вона звернулася в консульство, і заповнила досить довгий і детальний документ.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє харківський сайт «057.ua» з посиланням на джерело в консульстві РФ в Харкові.

 

Журналісти отримали від джерела документи, а також схему отримання російського громадянства Дмитром Святашем, його дружиною та двома їхніми дітьми.

 

Видання стверджує, що питання про їхнє переселення до РФ вже узгоджене російською владою. А з посиланням на джерела в правоохоронних органах зазначає, що Святаш втік до Росії ще взимку 2020-го.

 

«На початку лютого 2020 року дружина Святаша звернулася з відповідною заявою про участь у зазначеній державній програмі РФ», – розповіло джерело в консульстві РФ.

 

Дружина Святаша згадала, що в РФ вони були частими «гостями».

 

«У РФ я перебувала з приватними візитами в 2016, 2017, 2019 роках. Мій чоловік Святаш Дмитро Володимирович відвідував РФ з приватними візитами місто Москву, Вороніж, Щебекіно з 2003 року по 2019 року щорічно», – написала вона.


При цьому, дружина екс-нардепа у вказаному зверненні зазначала, що разом з нею в Російську Федерацію на постійне місце проживання планують виїхати її чоловік – Святаш Д.В. і двоє синів, 2015 та 2017 р.н.

 

В даний час, питання про переселення Святаша і його сім'ї в РФ узгоджене владою РФ.

 

"Його дружина виїхала в РФ через Гоптівку в лютому цього року, а дітей відправили через Мінськ до Росії в кінці грудня", – зазначив співрозмовник.

 

Також повідомляється, що Святаш і його родина не відмовилися від громадянства України, і таким чином порушили закон про подвійне громадянство.

 

За даними видання, колишній народний депутат України збирається переїхати у Липецьк.

 

Ще кілька років тому РФ запустила в Україні програму «Співвітчизник». Суть її проста – переманити до себе побільше людей, для видачі їм паспортів Росії. Самі ж творці програми назвали її «Державною програмою зі сприяння добровільному переселенню в Російську Федерацію співвітчизників, що проживають за кордоном».

 

 

Слід зазначити, що, на початку жовтня 2019 року прокуратура Києва оголосила підозру Святаша в кримінальному провадженні за ч. 4 ст. 190, ч.1 ст. 366-1 КК України по заволодінню 1,1 млрд грн коштів «УкрСиббанку» на користь групи компаній «АІС», засновником якої є Дмитро Святаш. У листопаді 2019 року Святаша оголосили в розшук.

Дмитро Святаш

 

Дмитро Святаш був народним депутатом України 4-8 скликань від 2002 до 2019 року.

 

У 2004 році був довіреною особою кандидата в Президенти України Віктора Януковича. З 2005 по 2014 – член «Партії регіонів», з 2014 – член партії «Відродження». На дострокових виборах у парламент балотувався від партії «Опозиційна платформа – За життя» на окрузі № 170 у Харкові, але програв кандидату від «Слуги народу» вченому Андрію Одарченку.

 

У січні 2014 року Дмитро Святаш на своїй сторінці в Facebook дозволив собі нацистські та українофобські випади щодо жителів Західної України та діаспори і натякнув на швидкий і бажаний для нього поділ України.

 

2018 року Печерський районний суд заборонив депутатові виїжджати з України, оскільки парламентар заборгував банкам 500 тис. доларів та 500 тис. євро і позики не повертав.