Черкаська ОДА проти послаблення карантину в Черкасах, де не вистачає нацгвардійців

09:38, 04.05.2020
Черкаська ОДА проти послаблення карантину в Черкасах, де не вистачає нацгвардійців

Нацгвардія спільно із поліцейськими залучаються із 16:00-22:00 на заходи публічної безпеки

Черкаська облдержадміністрація підготувала позов з вимогою скасувати рішення Черкаського міськвиконкому щодо послаблення карантину в обласному центрі. 

 

Про це інформує УМ з посиланням на повідомлення пресслужби Черкаської ОДА.

 

"Черкаська обласна державна адміністрація підготувала позов до Черкаського окружного адміністративного суду про скасування рішення Черкаського міськвиконкому щодо послаблення карантину на території м. Черкаси", - сказано в тексті..

 

Окрім скасування послаблення карантину, ОДА також вимагає призупинити дію рішення міськвиконкому до розгляду справи по суті. Це потрібно, стверджують в ОДА, для того, щоб не допустити розповсюдження коронавірусу. 

 

В ОДА вважають, що рішення міської влади суперечить рішенню Кабміну №211 від 11 березня, яким на території країні було запроваджено карантин.

 

Вказується, що рішення міськвиконкому також суперечить постанові Головного державного санітарного лікаря, в якій встановлюються вимоги до роботи продовольчих ринків. 

 

Водночас, як заявив керівник ГУНП у Черкаській області Михайло Куратченко на вулицях Черкас немає додаткових сил Національної гвардії.

 

“Кожного дня (і сьогодні не виняток) Нацгвардія спільно із поліцейськими залучаються із 16:00-22:00 на заходи публічної безпеки. Щотижня керівництво ГУНП підписує графік планових чергувань. Це звичайна практика, додаткових сил на вулицях міста немає. На відео, яке розповсюджується в мережі, одне авто”, — сказано у повідомленні.

 

В місті заходи з публічної безпеки проходять за графіком. 

 

Раніше керівник управління інспектування Черкаської міської ради Станіслав Коломієць заявив, що на черкаських вулицях помітили Національну гвардію та військову техніку.

 

Як повідомляла «УМ», мер Черкас Анатолій Бондаренко оприлюднив скріншот переписки в соцмережі, де абонент, підписаний, як перший заступник голови Офісу президента України Сергій Трофимов погрожує йому «ковдрою в клітинку» через пом’якшення карантину в обласному центрі. Сам Трофімов заперечив своє листування з мером і припустив, що того розіграли пранкери.

 

Влада Черкас з 1 травня пом'якшила карантин для частини підприємців міста, хоча в Україні такі послаблення заплановані на 11 травня. Після цього міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пригрозив Анатолію Бондаренку жорсткою реакцією, а президент Зеленський заявив, що це «полум’яний привіт» меру від нього.

 

Слідом за Черкасами карантин послабила влада Дніпра і Мукачевого.

 

Мер Дніпра Філатов заявив, що малий бізнес має заробляти, а не заздрити супермаркетам і ресторану «Велюр» у Києві.